Disputerer om sikkerhet i sensornettverk


Liang Yan disputerer til doktorgraden 4. november med sin avhandling om sikkerhet og pålitelighet i trådløse sensornettverk.

I sitt doktorgradsprosjekt har Liang Yan arbeidet med å sørge for sikkerhets- og personvernstjenester i RFID-systemet. Tittelen på avhandlingen er ”To Provide Security and Reliability in Wireless Sensor Networks". Yan er doktorgradskandidat ved Institutt for data- og elektroteknikk. RFID står for radio frequency identification, og er et system for å hente og lagre informasjon ved hjelp av små RFID-brikker.

Yan anbefaler å bruke identitetsbasert kryptografi for å gi sikkerhets- og personvernløsninger i RFID-system. I avhandlingen blir bruk av en ny kodestruktur foreslått. Doktorgradsavhandlingen tar opp en sikker nøkkelutvekslingsprotokoll ved hjelp av identitetsbasert kryptografi. Yan har introdusert et nytt kodesentrisk RFID-system (CRS). Et kodeoppdateringssystem og en kodeautentiseringsprotokoll foreslås for CRS-en.


Undersjøiske sensornettverk

Et mål for prosjektet har vært å lage en pålitelig rutingprotokoll i undersjøiske sensornettverk. I doktorgradsprosjektet er et skyggesonefenomen i undersjøiske sensornettverk innført. En ny rutingprotokoll som takler dette problemet er foreslått for å forbedre både påliteligheten og tilgjengeligheten til undersjøiske sensornettverk.
 

Veileder for doktorgradsprosjektet har vært Chunming Rong, professor ved Institutt for data- og elektroteknikk. Disputasen finner sted 4. november i auditorium E-164 i Kjølv Egelands hus på UiS. Alle interesserte ønskes velkommen til både prøveforelesning klokken 10.00 og disputas kl. 12.15.
 

 


Sist oppdatert av (02.11.2010)

Skriv ut artikkel print symbol
Liang Yan
Liang Yan har arbeidet med å lage en pålitelig rutingprotokoll i undersjøiske sensornettverk i sin doktorgradsavhandling. Foto: privat
Mobilitetsstipend

Stipendbasen

EU/NFR R&D unit

The EU/NFR R&D unit is a joint initiative between the University in Stavanger (UiS), International Research Institute of Stavanger (IRIS), Stavanger Hospital University (SUS) and Stord/Haugesund University College (HSH). The unit will provide services in order to help the owners to realise an increased success towards FP7 and NFR (Research Council Norway).  Read more

Director EU/NFR R&D unit
Troels Jacobsen
Phone: +47 51 83 30 63
Cell phone: +47 907 83 101
Mail: troels.jacobsen@uis.no

Adviser - EU
Kyrre Aas
Phone : +47 51 83 30 36
Cell phone : +47 954 18 650
Mail : kyrre.aas@uis.no

Adviser - NFR
Vibeke Bull
Phone : +47 51 83 30 71
Cell phone : +47 926 37 902
Mail: vibeke.bull@uis.no