Liker du å løpe?


Liker du å løpe? Deltar du på mosjonsløp eller andre konkurranser? Enten du løper maraton eller bare en runde rundt nullen kan du løpe for UIS BIL. Medlemmer som oppgir UIS BIL som klubb ved påmelding kan be om å få refundert startavgifter fra UIS BIL.

Løping er en av de beste aktivitene for å forbedre kardiovaskulær kapasitet, forbrenne fett og vedlikeholde formen generelt. I tillegg er kan det være gøy, noe alle som har opplevd "flyten" når de kommer i gang, eller samholdet mellom løpere under konkurranse og trening, kan skrive under på. Løping er rytmisk og repetitivt og kan for mange virke som en form for meditasjon.

Enten du springer maraton flere ganger i året eller bare har som mål å komme i bedre form, kan det å delta på løp virke motiverende og heve kvaliteten på treningen din. Det er bra å ha et mål og strekke seg mot. Dersom du deltar på løp, kan du som medlem av UIS BIL få refundert startavgifter for inntil 1200 kroner per år.  Dette gjelder alle løp, både i regi av bedriftsidrettskretsen og andre arrangører. Den eneste betingelsen er at du oppgir Universitetet i Stavanger som klubb ved påmelding, og at du kan dokumentere at du har stilt til start (gjennom utskrift av resultatliste eller lignende). Refusjonskrav sendes styreleder Sara Mauland. Vi anbefaler at du sender krav fortløpende og ikke sparer opp alle til slutten av året - dette gjør det enklere for oss å holde oversikt over regnskap og budsjett. Hvor mye som kan refunderes per person fastsettes av årsmøtet hvert år i forbindelse med behandling av budsjett, og kan endre seg.

Aktuelle løp og arrangement:

  • Frisk-karusellen: Bedriftsidrettskretsen i Rogaland arrangerer hvert år Frisk-karusellen fra mai til september. Dette er en serie med i alt 12 løp. Du velger selv om du vil konkurrere på tid eller bare delta. Du får et sesongkort som du må registrere ved start, alle som deltar på minst 6 løp får en sesongpremie. Løypene varierer fra 2 til 8 kilometer, og løyper som brukes er bl.a. Mosvannet, Stokkavannet og Hålandsvannet. Påmelding gjøres via RBIKs nettsider. Husk å sende beskjed til Sara Mauland hvis du melder deg på, bedriftsidrettskretsen fakturerer UIS BIL direkte for våre medlemmer, og da må vi vite hvem vi betaler for. Teller mot de 1200
  • Stavanger maraton: Arrangeres hvert år i august. Her kan du velge mellom 10 km, halvmaraton eller helmaraton.
  • Tresjøersløpet: Et halvmaraton (21 km) rundt Mosvannet, Stokavannet og Hålandsvannet. Arrangeres vanligvis første helg i november. Med over 800 deltakere er dette vestlandets største halvmaraton.
  • Spirit halvmaraton: Et halvmaraton på Sola, langs Solastranda og rundt flyplassen. Arrangeres vanligvis i midten av januar. Flat og rask løype og muntre arrangører gjør dette til et fint arrangement for deg som liker å løpe også om vinteren. Snø er sjelden et problem, men vinden kan være en utfordring.
  • Siddisløpet: En runde rundt Stokkavannet. Et av regionens eldste løp - tidligere het det Ingridløpet.
  • Se ellers www.kondis.no for flere løp

Sist oppdatert av Sara Mauland (16.04.2014)

Skriv ut artikkel print symbol