SV-fakultetet strikker for livet


Mer enn 23 kuvøser er nå klare for innsending. Mottager er organisasjonen Strikk for livet, som gir dette videre til premature og nyfødte barn i Tanzania.

Stort engasjement våren 2014
Den iherdige innsasten til 16 ansatte ved SV-fakultetsadministrasjonen, NHS og IMKS, tre mødre, en svigermor, en svigerinne og en forening samt mye restegarn resulterte i 23 kuvøser, 6 tepper, 8 luer, 4 par strømper og 1 genser. Strikking har vært tema i lunsjen, og vi har utvekslet både oppskrifter og erfaring. Nybegynnere har fått hjelp til å legge opp og hente tapte masker.

Strikk for livet redder liv
Organisasjonen Strikk for livet samler inn strikkede kuvøser til nyfødte barn i Tanzania. Initiativtagerne bak organisasjonen skulle vinteren 2013 jobbe som frivillige ved Haydom Lutherske Sykehus i Tanzania, og ble oppfordret til å ta med strikkede kuvøser til de premature. Manglende strikkeferdigheter førte til en veggmelding på Facebook, med oppfordring om å bidra. Strikkeoppfordringen gikk lenger enn antatt, og ble delt flere tusen ganger. I 2013 kunne ca. 1,4 tonn strikkede kuvøser overbringes ulike sykehus i Tanzania.

Organisasjonen har trappet opp aktiviteten sin i 2014, og det er fortsatt stort behov for flere kuvøser. Alle nyfødte barn, særlig premature, har nedsatt evne til å regulere kroppstemperaturen og blir fort kalde. For å forebygge sykdom og dødsfall på grunn av nedkjøling, gis strikkede kuvøser til de nyfødte. En strikket kuvøse består av en lue, et par sokker, en genser og et teppe, strikket i myk babyull. Oppskriftene er konstruert slik at plaggene gjerne varer det første leveåret.

Haydom
UiS har flere koblinger til Haydom-sykehuset i Tanzania. For tiden har SV-fakultetet 2 ph.d.-studenter ved sykehuset, og hver høst reiser 4 sykepleierstudenter ved Institutt for helsefag til Haydom.

Har du strikkelyst og restegarn?
Mange har ytret ønske om en ny strikkekampanje, og Trude Furunes er klar for å fylle kontoret med fargeglade plagg. Vi håper enda flere har lyst til å være med. Kanskje du trenger noe å henge fingrene i allerede i sommer? Det er ikke nødvendig å strikke hele kuvøser, men engasjer gjerne flere rundt deg. Her finner du oppskrifter
 


Sist oppdatert av Marianne Gjerlaugsen (24.06.2014)

Skriv ut artikkel print symbol
Kuvøser til Strikk for livet
Kuvøser til Strikk for livet
Bilde hentet fra Strikkforlivet.no
Enkelt, men livsviktig
AD-HOC TELEFON FOR AV-HENVENDELSER

IT-avdelingen har opprettet en egen ad-hoc telefon for AV-henvendelser. Telefonen er til bruk når en trenger rask hjelp til å løse AV-problemer i en undervisningssituasjon, på møter og andre arrangement. Tjenesten gjelder Ullandhaug, innen vanlig arbeidstid.

Tlf.nr. er (518) 34567