Naiv eller skeptisk?

Nettressursen Kildekompasset kan nå gi deg svaret på om du er naiv eller skeptisk. Tør du finne ut av det?

Nåvel, det var visst å love litt mye. Sannheten er sjelden svart-hvitt. Noen ganger tenker vi sjølstendig og kritisk, mens andre ganger lar vi oss lure. Om du ikke får den hele og fulle sannheten på nettsiden Kildekompasset, vil den nye delen om kildekritikk hjelpe deg å kvalitetssikre kildene.

– Veiledere forventer at studentene bruker kildene etisk og refererer korrekt, men det har vært varierende opplæring. Vi så at det var et udekket behov ogbestemte oss for å lage Kildekompasset, sier Hilde Daland. Hun er universitetsbibliotekar ved UiA og har vært prosjektleder for nettressursen.

Det er bibliotekene ved Høgskolen i Telemark, Universitetet i Agder og Universitetet i Stavanger som har samarbeidet om å utvikle den nye delen, og de er sikre på at den blir et nyttig hjelpemiddel for studenter som skal skrive oppgaver framover. Prosjektgruppen har lagt vekt på å lage en ressurs som gjør vurderingen av faglige kilder enklere for studentene. Etisk kildebruk er viktig, og gruppen har prøvd å gjøre det så lett som mulig å få svar på det man lurer på.

Universitetsbibliotekar Hilde Daland, UiA, har vært prosjektleder for Kildekompasset.

Hva er Kildekompasset.no?
Kildekompasset.no http://www.kildekompasset.no er en nettressurs som først og fremst er laget for å hjelpe studenter når de skal skrive oppgave. Den har en egen del med veiledning i bruk av ulike referansestiler som Apa 6, Chicago 16 og IEEE. Nå er den også utvidet med en egen del om kildekritikk og på en oversiktelig måte trekkes det fram ulike aspekter som bør vurderes før en kilde velges til bruk i studiearbeid og oppgaveproduksjon. Den finnes også i engelsk versjon. Ta en titt på siden og gjør deg kjent her.

Eksamenshjelp
Relanseringen av Kildekompasset bør være midt i blinken for studentene, nå som eksamensperioden virkelig setter i gang. På to tirsdager framover i mai vil Universitetsbiblioteket på campus Ullandhaug demonstrere sidene for alle interesserte. De lover nyttige tips og god hjelp for å komme seg gjennom eksamen til de som besøker standen. Stikk innom:

Tirsdag 12. mai kl. 12 - 14 i biblioteket

Tirsdag 19. mai kl. 12 - 14 i AR-foajeen

Kilde: www.uia.no/bibliotek/aktuelt/

Sist oppdatert av Mona Henriksen (11.05.2015)