Grunnlovsuka satt i gang

– I 1914 var Norge et splittet samfunn sosialt, språklig, religiøst og politisk, fortalte Svein Ivar Angell, som var første foredragsholder under Grunnlovsuka. Få med deg nytt foredrag på tirsdag og torsdag fra klokka 12:00-13:00 på Topplokket.

Svein Ivar Angell, som er førsteamenuensis ved Universitetet i Bergen (UiB), holdt foredraget «Den norske kirka og Grunnlovsjubileet i 1914» på mandag, og med det ble Grunnlovsuka på UiS satt i gang.

Flere ansatte og andre tilreisende hadde møtt opp på det åpne arrangementet på Topplokket på Studentenes hus, for å få med seg foredraget til Angell. Arrangementet er en del av markeringen av Grunnlovsjubileet ved UiS.

Kjønnskritiske refleksjoner
UiS arrangerer to grunnlovsuker i forbindelse med Grunnlovsjubileet, en i vår og en nå i høst. Grunnlovsuka foregår på UiS denne uka med foredrag mandag 3. november, tirsdag 4. november og torsdag 6. november.

Tirsdag er andre dagen av høstens grunnlovsuke, og da vil Jorunn Økland fra UiO ta opp kjønnskritiske refleksjoner omkring dannelsens demokratiske ligitimering i foredraget «Skjønnskrift eller sanskrit? Dannelsens kjønn i akademisk utdanning».

Kritisk tenkning
På torsdag er det prodekan for forskning Alexandre Dessingué ved det humanistiske fakultet som skal ut i ilden. Han skal holde foredraget «Kritisk tenkning i norsk grunnutdanning: en politisk ambisjon».

Begge de kommende foredragene blir holdt på Topplokket fra klokken 12:00-13:00. Alle foredragene under Grunnlovsuka er åpne for alle som er interesserte.

Sist oppdatert av Maria Gilje Strand (03.11.2014)