Hele børshistorien på nett

En ny database for historisk børsinformasjon utgjør den reneste gullgruven for finansforskere. Prosjektet har vært ledet av professor Bernt Arne Ødegaard ved Universitetet i Stavanger.

Tidligere har detaljert historisk informasjon om aksjehandelen på Oslo Børs vært mangelvare. Men så dukket det opp historiske børsdata fra arkivene til den franske storbanken Crédit Lyonnais.

De siste årene har Finansmarkedsfondet finansiert et prosjekt for digitalisering og offentliggjøring av denne informasjonen.

– Nyttig for forskere
Nå er resultatet klart: en nettbase for historiske finansielle data fra Oslo Børs for perioden 19001970.

– Jeg synes det er veldig kjekt at Universitetet i Stavanger fikk ansvar for dette prosjektet. Det er svært viktig å få historiske data om det norske finansmarkedet. Det kan bli nyttig ikke minst for forskere, sier professor Bernt Arne Ødegaard ved Handelshøgskolen ved UiS.

Blant annet fins det data fra den økonomiske krisen på 1930-tallet. Til og med børslistene fra den tyske okkupasjonens tid fins i arkivet.

Her kan du søke i basen

Les mer: «Tilfeldig at børslistene ble oppdaget»

Sist oppdatert av Karen Anne Okstad (04.03.2013)