Tidlig ingeniørrekruttering

Institutt for data- og elektroteknikk inviterte en fysikk-klasse fra andre trinn på Sandnes videregående skole til laboratoriedag. Andreklassingene er svært attraktive i rekrutteringsøyemed.

Elevene fra Sandnes fikk en introduksjon av studiemulighetene ved Institutt for data- og elektroteknikk (IDE), en demonstrasjon av de nye robotene  ved instituttet og fikk prøve seg på lodding av radio. Det vanket også gratis lunsj på tenåringene.

Andreklassinger midt i blinken
Laboratorieleder Ståle Freyer ved IDE tok initiativ til å invitere fysikkelevene fra Sandnes, og veiledet dem gjennom dagen.

– Vi valgte å invitere en andreklasse, siden elevene der ikke har bestemt seg for hva de skal studere i like stor grad som tredjeklassinger. Andreklassinger er midt i blinken å få besøk av med tanke på rekruttering, sier Freyer.

Fysikkelevene var i sitt rette element i laboratoriet, og diskuterte ivrig i grupper på to hvordan de skulle gå frem for å løse oppgaven de var satt til.

Vil bli ingeniører
Vi treffer Kine Ims og Martin Danielsen i lunsjpausen.

– Hva har dere gjort i dag?

– Vi har vært i forelesning, og så har vi fått bygge radio og lært å lodde, sier Kine.

– Skal dere bli ingeniører nå?

– Ja, kommer det kontant fra begge.

– På UiS?

Begge nikker.

– Er det elektro dere sikter dere inn mot?

- Jeg tror ikke jeg kommer til å satse på akkurat det. Det virker litt for vanskelig. Jeg har planer om å begynne på petroleum, sier Kine.

– Men dere har ikke tenkt på at dere kan få jobber i petroleumsbransjen med elektro-utdanning også?

– Jo, det er jo så mange muligheter i petroleumsbransjen, sier Martin, som ønsker å holde mulighetene åpne.

Sist oppdatert av Håkon Hapnes Strand (12.06.2012)