UiS på mobilen

Som første universitet i landet har Universitetet i Stavanger lansert en nettside for potensielle studiesøkere, tilpasset smarttelefoner.

Med lanseringen av m.uis.no er alle grunnstudiene til UiS nå lett tilgjengelig på mobilen.

Mobilversjonen av UiS sine nettsider retter seg først og fremst mot studiesøkere. Det fins informasjon om de ulike studiene, søknadsfrister, studiepoeng og hvordan man søker opptak.

Siden gir deg også et lite innblikk i hva som befinner seg på universitetsområdet. I tillegg vil du finne videosnutter og informasjon om studentorganisasjonene og fadderordningene.

Tilpasset smarttelefoner
UiS besluttet i fjor høst at en mobilløsning skulle være på plass til januar 2012.

Nettredaktør ved UiS, Hildegard Nortvedt og IT-utvikler Daniel Langeland Gracia har utformet en nettløsning tilpasset smarttelefoner, i samarbeid med Olavstoppen som har laget designet.

De er fornøyde med resultatet, og håper å nå framtidige UiS-studenter via smarttelefon.

Mobil stadig viktigere
Universitetets egen nettstatisitkk viser at rundt fem prosent av nettbesøkende til www.uis.no kommer fra mobile enheter.

– Det er grunn til å tro at tallet vil vokse. Derfor er det viktig med lett tilgjengelig informasjon tilpasset en informasjonskanal som stadig blir viktigere. Kommunikasjon på mobil er imidlertid begrensningens kunst. Komplett studieinformasjon må man fremdeles oppsøke på våre ordinære nettsider, sier Nortvedt.

Ikke en app
Det har vært viktig for UiS å lage en nettversjon som fungerer på ulike mobiltelefoner, og som ikke krever nedlastning og installasjon, slik en app ville gjort.

– En nettside som er tilpasset mobiltelefoner vil også være lettere å vedlikeholde og oppdatere enn en applikasjon. Målet er å ha en dynamisk og nyttig side, forklarer Nortvedt.

Nå håper nettredaktør Nortvedt og Gracia at mange framtidige UiS-studenter finner veien til UiS via mobilen.

Sist oppdatert av Hildegard Nortvedt (05.03.2013)