Avspark med ord til ettertanke


Det ble både ord til ettertanke og litt lått og løye da nytt studieår ble sparket i gang ved UiS. Selverklært ekspert i oppturer og nedturer, foredragsholder Henning Aarekol, fikk fram latteren i salen da han fortalte om noen av sine livserfaringer.

I flere av talene som ble holdt under gårsdagens avspark gikk tankene til de berørte etter de tragiske hendelsene i Oslo og på Utøya. Marianne Simonsen fra Enhet for studentservice oppfordret de ansatte til å ta vel i mot alle nye og eksisterende studenter når de kommer til campus de neste dagene, og hun ba alle ta særlig hensyn til at noen studenter kan ha sterke opplevelser knyttet til det tragiske som skjedde. 

Prorektor Tor Hemmingsen sa noen ord om hvordan han opplevde å få nyheten om det som skjedde den 22. juli. Han var også opptatt av at mange studenter ved UiS kan være berørt av det som skjedde i ulik grad.

UiS som et lag
Videre i sin tale snakket Hemmingsen blant annet om studentopptaket og hvilke studier som er er de mest populære ved UiS. 3542 søkere har i år fått tilbud om studieplass på grunnstudiene gjennom Samordna opptak (SO). Det er 184 flere enn i fjor. Ingeniør-, medie- og samfunnsfag dominerer listen over de vanskeligste studiene å komme inn på.

Prorektoren var også opptatt av at hele UiS skal bli sterke sammen, som et lag.

– Vi skal bli sterke sammen. Vi skal styrke samhandlingen og bli et lag. Vi skal styrke vår identitet som universitet. Vi skal utfordre det velkjente og utforske det ukjente, avsluttet Hemmingsen før han ønsket alle lykke til med nytt studieår.

Hvordan tenke positivt
De godt over 100 fremmøtte i Arne Rettedals hus fikk også med seg litt lått og løye på veien inn i studieåret 2011/2012. Selverklært ekspert i oppturer og nedturer, foredragsholder Henning Aarekol, fikk fram smilebåndet hos mange da han fortalte om noen av sine livserfaringer, som festivalsjef, som pubeier, som ambulansesjåfør.

– Jeg har en sjette sans. Uansett hva som skjer så skal jeg tenke positivt, fortalte gründeren og sjefen for Rogafest til de UiS-ansatte, før han utfordret alle til å drøfte om det faktisk er mulig å alltid tenke positivt.

Skryt fra studentene
Den nye lederen av StOr, Morten Rønne, hadde også noen ord med til de ansatte.

– Dette blir et spennende år for dere og for StOr. Vi har fått ny styringsordning, ny ledelse og snart et nytt studenthus. Jeg gleder meg til å komme i gang med det nye studieåret, konstaterte Rønne, som også ga skryt til de ansatte for den jobben de gjør for studentene.

Faddersjef Eli Fjær presenterte deler av programmet for Fadderuka, som starter mandag 15. august.

– Det blir alt fra helikopterturer til besøk på Jernaldergården og på Arkeologisk museum. Også skal vi selvsagt ha mange konserter, sa Fjær, som ba alle sjekke ut hele programmet og videreformidle det til studentene.

Læringsmiljøprisen 2011
I tillegg til talene, delte prorektor Tor Hemmingsen ut Læringsmiljøprisen. Den gikk i år til prosjektet ”Å være medborger i et flerkulturelt samfunn. Interkulturell kommunikasjon mellom innvandrere og dramastudenter” ved Anna Songe-Møller ved Institutt for grunnskolelærerutdanning, idrett og spesialpedagogikk.

– Dette var veldig kjekt. Særlig med tanke på det tragiske som skjedde i Oslo og på Utøya i sommer, er det flott at prisen går til et prosjekt som dette - som nettopp handler om å snakke med hverandre og bryte ned barrierer, sa en gledelig overrasket prosjektleder etter å ha mottatt prisen – et diplom og 30 000 kroner.

Universitetsdirektør John B. Møst ønsket til slutt de ansatte et godt nytt studieår.

Les også:
Læringsmiljøprisen til dramaprosjekt


Sist oppdatert av (11.08.2011)

Skriv ut artikkel print symbol
Henning Aarekol
HVORDAN TENKE POSITIVT: Selverklært ekspert i oppturer og nedturer, foredragsholder Henning Aarekol, fikk fram smilebåndet hos mange av de UiS-ansatte under gårsdagens avspark i Arne Rettedals hus.
Anna Songe-Møller
FIKK PRIS: Læringsmiljøprisen 2011 går til prosjektet ”Å være medborger i et flerkulturelt samfunn. Interkulturell kommunikasjon mellom innvandrere og dramastudenter”. Prosjektleder Anna Songe-Møller viser stolt fram prisen.
Tor Hemmingsen
SKAL BLI GODE SAMMEN: Prorektor Tor Hemmingsen var i sin tale opptatt av at UiS skal bli gode sammen, som et lag. - Vi skal styrke samhandlingen og bli et lag, sa Hemmingsen da nytt studieår ble sparket i gang.
Nyttige lenker

Nyttige lenker finner du på intranettet på denne sida

Du kan også legge til dine egen snarveier på intranettet fra forsida - sjekk "Mine lenker" øverst til venstre på forsida til intra.uis.no