UiS vil utdanne fremtidens datateknologer

Universitetet i Stavanger, sammen med Universiteit van Amsterdam (prosjektkoordinator), University of Southampton og flere europeiske selskaper, er tildelt over 20 millioner kroner i den nylige Horizon 2020-utlysningen.

EDISON-prosjektet vil fokusere på aktiviteter for å etablere det nye yrket "data scientist", som følge av utviklingen av datavitenskapsteknologier - også kalt dataintensive eller storskala ("Big Data") datateknologier.

Disse teknologiene endrer hvordan forskning gjennomføres, hvordan vitenskapelig ansatte tenker og hvordan forskningsdata brukes og deles.

Førsteamanuensis Tomasz Wiktorski vil lede prosjektet ved UiS. Han er den yngste fakultetsansatte ved UiS som har mottatt et EU-prosjekt. EDISON er det andre Horizon 2020-prosjektet som UiS har blitt tildelt, begge ved Centre for IP-based Service Innovation (CIPSI) ledet av Professor Chunming Rong.

Les mer om EDISON-prosjektet her edison-project.eu/

Sist oppdatert av Leiv Gunnar Lie (04.11.2015)

Picture of The Edison kick-off meeting in Amsterdam
The Edison kick-off meeting in Amsterdam