Medaljedryss til UiS-professor

Professor Bernt Sigve Aadnøy ved Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet mottok hele tre utmerkelser fra Society of Petroleum Engineers (SPE) under organisasjonens Annual Technical Conference and Exhibition i Houston nylig.

Bernt Sigve Aadnøy ble utnevnt som æresmedlem både av American Institute of Mining, Metallurgical and Petroleum Engineers (AIME) og av SPE. Ingen nordmann er tidligere tildelt disse utmerkelsene i noen av de to organisasjonene.

I tillegg ble Aadnøy utnevnt til Distinguished member of SPE på bakgrunn av hans kompetanse, som under medaljeseremonien ble karakterisert som verdensledende.

– Det var selvfølgelig en stor overraskelse og glede å bli hedret på denne måten, sier Aadnøy, som presiserer at det meste av det han har publisert er gjort i regi av Universitetet i Stavanger og at universitetet derfor også er mottaker av prisene.

SPE og AIME er de største organisasjonene innen olje- og gassbransjen og har til sammen 143. 000 medlemmer.

Sist oppdatert av Jon Bjelland (21.10.2015)

Foto av Bernt Sigve Aadnøy mottar priser fra Helge H. Haldorsen (t.h.) og Garry Warren
Bernt Sigve Aadnøy mottar priser fra Helge H. Haldorsen (t.h.) og Garry Warren