Tenk langsiktig, tenk masterstudier

- Masterstudier gir bedre karrieremuligheter, sier dekan Per Arne Bjørkum på Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet.

Det er en av grunnene til at fakultetet inviterer til orienteringsmøte om masterstudier på fakultet tirsdag 1. april fra kl. 12.15-14.00 i rom A 101 i Kjølv Egelands hus.

- Det gjør vi også for å bevisstgjøre bachelorstudenter på alle trinn om valgene de skal gjøre, sier prodekan for undervisning Tore Wiig. – Det er forlokkende å ta jobb, men samtidig tenker de ikke over de karrieremuligheter de da velger bort. Karriereveien videre avhenger ofte av utdanning på mastergradsnivå, sier Wiig.

Til møtet har også fakultetet invitert Siri Bentsen, StatoilHydro, og Inger M. Staalesen, ConocoPhillips.

- Vi tror det er viktig å trekke inn utenforstående som har erfaring med vurdering av kompetanse til ansatte, sier Per Arne Bjørkum.

Nå kommer selv Bjørkum fra StatoilHydro, og han nøler ikke med å si:

- Formell utdanning betyr mer enn vi tror i industrien, sier han.

Det er et meget godt arbeidsmarked for studenter fra fakultet for tiden.

- Samtidig er det klart at dette er konjunkturavhengig, sier Tore Wiig. Men det er vår erfaring at det er vanskelig for bachelorstudenter å komme tilbake for å ta videreutdanning etter noen år i arbeidslivet eller å kombinere jobb og studier.

- Vi vil oppfordre alle bachelorstudenter til å komme på orienteringsmøtet for å få et godt grunnlag til å ta en avgjørelse om den videre karriereveien, sier Per Arne Bjørkum og Tore Wiig.

Her er programmet for orienteringsmøtet tirsdag 1. april.

Kl 12.15: Innledning v/ dekan Per A. Bjørkum

Kl.12.20: Mastergradsutdanning styrker din kompetanse og gir økte karrieremuligheter

Siri Bentsen, Head of People performance development and deployment in Technology and New energy, StatoilHydro ASA.

Inger M. Staalesen, Skills manager, ConocoPhillips

Kl. ca. 13.00 – 14.00:

Informasjon om mastergradsutdanningen ved Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet.

NB! Foregår på andre rom – hvilke vil bli oppgitt på arrangementet.

Her blir det noe å bite i, og det er representanter fra fagmiljøene til stede som gir informasjon og svarer på spørsmål om følgende studieprogrammer:

Master i informasjonsteknologi /kybernetikk/signalbehandling

Master i informasjonsteknologi /datateknikk

Industriell økonomi

Risikostyring

Samfunnssikkerhet

Biologisk kjemi, biokjemi, molekylær- og cellebiologi

Miljøteknologi

Offshoreteknologi - onshore systemer

Offshoreteknologi - Industriell drift og vedlikehold

Konstruksjoner og materialer

Petroleumsteknologi

Sist oppdatert av Egil Rugland (26.03.2008)

- Bedre karrieremuligheter med masterstudier, sier dekan Per Arne Bjørkum.