Først ute med russisk vitnemål

Christer Eiken og Joachim Sannes er pionerer med vitnemål fra både et norsk og et russisk universitet.

Etter tre semestre på UiS og ett på Gubkin-universitetet i Moskva, er Eiken og Sannes de første på UiS, og sannsynligvis også i Norge, med å ta en dobbel norsk-russisk mastergrad. UiS-vitnemål fikk offshore-studentene tidligere, men denne uken mottok de også det russiske.

Overrekkelsen ble markert med taler og fest på Institutt for konstruksjonsteknikk og materialteknologi i forrige uke. Samarbeidspartnerne fra Gubkin Russian State University of Oil and Gas var kommet til UiS for å overrekke bevisene på avlagt mastergrad i Offshore Field Development Technology.

– Begge studentene har fått strålende karakterer. Nå kan dere faktisk søke jobb som forelesere på vårt universitet, sa professor Anatoly Zolotukhin.

Første gang
Markeringen ble ledet av professor Ove Tobias Gudmestad, som har vært sentral i samarbeidet med Gubkin.

– Vi har allerede gitt UiS-vitnemål til mange russiske studenter som har tatt denne dobbeltgraden. Men det er første gang vi har en delegasjon fra Gubkin her for å gi norske studenter russiske vitnemål, understreket Gudmestad.

Flere av talerne understreket at arbeidet med å etablere og gjennomføre det dobbelte masterprogrammet til tider har vært vanskelig.

«Historiske»
– Det er krevende å skape noe helt nytt. Det har ikke vært lett, men dere klarte det. Det gjelder også studentene – dere har gått en sti ingen andre har gått før. Dere er historiske, sa Bente Dale fra fakultetsadministrasjonen, som har fulgt prosessen siden starten.

Studentene selv var svært glade for å få det endelige beviset på det de har oppnådd.

– Det var et spennende og spesielt utenlandsopphold. Vi fikk lære om en annen kultur, sa Eiken.

Takker hjelperne
– Vi ønsker å rette vår takknemlighet til alle som har bidratt i denne prosessen. Vi tenker da særlig på Anatoly Zolotukhin, Ove Tobiad Gudmestad, Vladimir Balitsky, Elisabeth Faret, Bente Dale, Marianne Per, samt IKM og Kværner for stipend, sa Sannes.

Sist oppdatert av Leiv Gunnar Lie (12.12.2014)

Gruppebilde under overrekkelse av diplomer
Mange deltok i feiringen på Institutt for konstruksjonsteknikk og materialteknologi.
Christer Eiken og Joachim Sannes med sine russiske vitnemål.