UiS-studenter i Midt-Østen

47 studenter fra Universitetet i Stavanger har vært på historisk grunn i snart 14 dager med førsteamanuensis Fartein Valen-Sendstad, instituttleder Marie Smith-Solbakken og førsteamanuensis Dag Husebø som reiseledere.

I løpet av noen hektiske uker har bachelorstudenter i KRL-fag fra Institutt for kultur- og språkvitenskap, allmennlærerutdannningen og masterstudenter fra urban design vært innom i Egypt, Palestina og Israel.

- Oppholdet i Nablus har kanskje gjort sterkest inntrykk både på meg og studentene, sier Fartein Valen-Sendstad. – Vi var på forhånd spent på om vi kunne gjennomføre opplegget, men det gikk bedre enn fryktet når det gjaldt sikkerhet. Det var rolig i byen og lett å gjennomføre vårt opplegg. Det gjorde et sterkt inntrykk å gå rundt i byen.

- Vi har vandret i Sinaiørkenen, gått opp på Sinaifjellet midt på natten, levd som beduiner og stiftet bekjentskap med nomadekulturen. Vi har sett palassene og festningene til Herodes i Masada, sier Valen-Sendstad.

UiS-studentene var to dager i Bethlehem og tre dager i Jerusalem. Fra Jerusalem gikk turen til Nablus gjennom områder der Saul og David holdt til. Fra Nablus fortsatte turen til Tiberias blant annet til Genesaretsjøen, Golan-høyden og videre til Nasaret.

- Studentene har opplevd gammelt stoff i en ny tid, oppsummerer Fartein Valen-Sendstad.

- Det har vært en kontrastfylt tur, sier Thomas Ness Eriksen, bachelorstudent i historie. - Vi har sett forskjeller mellom fattig og rik, og ikke minst fått innblikk i forskjeller mellom kristendom, jødedom og islam. Det har vært lærerikt og spennende å oppleve de historiske stedene.

Sist oppdatert av Egil Rugland (28.02.2008)

UiS-studenter sammen med studenter fra Nablus på campus i Nablus.