Ole Ringdal blir ny IRIS-direktør

Dekan for Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet, Ole Ringdal, er i dag ansatt som ny administrerende direktør for forskningsinstituttet IRIS.

– Styret i IRIS er svært fornøyd med å få Ole Ringdal som toppleder ved IRIS. Dette vil forsterke den spennende utviklingen som forskningsinstituttet er inne i og bidra til å styrke hele Stavanger-miljøet innenfor utdanning, forskning og innovasjon, sier styreleder Ingvald Løyning.

Ringdal tiltrer i stillingen 15. september fra stilling som dekan ved Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet ved UiS.

Sterke fagmiljø
Ringdal har hovedfag og doktorgrad fra Universitetet i Bergen innen biologi og kjemi, og har mangeårig erfaring fra industri, instituttsektor og i fra akademia, nå sist som dekan ved UiS.

– Jeg ser frem til å jobbe med et svært kompetent og entusiastisk forskningsmiljø i IRIS. Det er utviklet sterke fagmiljø innen alle tre forskningsområdene energi, biomiljø og samfunn. IRIS har mange muligheter i tiden som kommer, sier Ringdal.

Spennende utfordring
Han takker for godt samarbeid med UiS-kolleger og eksterne samarbeidspartnere.

– Jeg har hatt en interessant periode som dekan, men jobben som IRIS-direktør var en utfordring jeg ikke kunne si nei til. Jeg ser stort potensial for samarbeid mellom IRIS og UiS framover, sier han.

Utlysning etter ferien
Rektor Marit Boyesen beklager at Ringdal forlater dekanstolen.

– Det er svært leit at Ole Ringdal slutter hos oss, men samtidig ser vi fram til å samarbeide med ham som IRIS-direktør. Dette vil styrke samarbeidet mellom universitetet og vårt forskningsinstitutt, sier Boyesen.

Prosessen med å finne Ringdals erstatter settes i gang umiddelbart, og utlysning av stillingen vil skje rett over sommeren.

Professor Bjørn H. Hjertager vil fra 15. september tiltre som fungerende dekan ved TN inntil ny dekan er tilsatt.

Tekst: Leiv Gunnar Lie

Sist oppdatert av Leiv Gunnar Lie (05.07.2013)

Portrettfoto av Ole Ringdal
Ole Ringdal blir ny IRIS-direktør