Disputas om undervannsproduksjonssystemer

Jorge Moreno Trejo forsvarer doktorgradsavhandlingen sin i offshoreteknologi ved Universitetet i Stavanger torsdag 9. august.

Jorge Moreno Trejo er 39 år og kommer fra Mexico. Han har mastergrader i bedriftsøkonomi og planlegging og regional utvikling fra Universidad Autónoma del Carmen og Tulane University. Doktorgradsarbeidet hans ble veiledet av professor Tore Markeset ved Universitetet i Stavanger og finansiert av det statlige meksikanske oljeselskapet Pemex.

Bedre utstyr offshore
Trejos avhandling har fått tittelen "Undervannsproduksjonssystemer og -tjenester - Konseptvalg, installasjon og vedlikehold". Forskningsstudien kartlegger og identifiserer faktorer som påvirker utviklingen av undervannsproduksjonssystemer i offshorevirksomheten.

Store havdybder
Slike produksjonssystemer blir brukt i økende grad av petroleumsbransjen for å få maksimalt ut av olje- og gassreservoarene. Det kreves ofte spesiell teknologi som kan takle det ekstreme miljøet på store havdybder. Derfor er det viktig for industrien å ha kunnskap om hva som påvirker utstyret under havet, ikke minst for å tilfredsstille regionale krav om helse, miljø, sikkerhet og kvalitet.

Trejos forsknings kan bidra til å forstå og bedre dagens praksis for design, installasjon, drift og vedlikehold av produksjonsutstyret som petroleumsbransjen bruker under vann.

Disputasen er åpen for alle og finner sted i auditorium E-164 i Kjølv Egelands hus på UiS kl. 12.15, med prøveforelesning kl. 10.00.

Sist oppdatert av Håkon Hapnes Strand (31.07.2012)

Foto av Jorge Moreno Trejo.
Jorge Moreno Trejo disputerer ved Universitetet i Stavanger torsdag 9. august.