Disputerer om sikkerhet i sensornettverk

Liang Yan disputerer til doktorgraden 4. november med sin avhandling om sikkerhet og pålitelighet i trådløse sensornettverk.

I sitt doktorgradsprosjekt har Liang Yan arbeidet med å sørge for sikkerhets- og personvernstjenester i RFID-systemet. Tittelen på avhandlingen er ”To Provide Security and Reliability in Wireless Sensor Networks". Yan er doktorgradskandidat ved Institutt for data- og elektroteknikk. RFID står for radio frequency identification, og er et system for å hente og lagre informasjon ved hjelp av små RFID-brikker.

Yan anbefaler å bruke identitetsbasert kryptografi for å gi sikkerhets- og personvernløsninger i RFID-system. I avhandlingen blir bruk av en ny kodestruktur foreslått. Doktorgradsavhandlingen tar opp en sikker nøkkelutvekslingsprotokoll ved hjelp av identitetsbasert kryptografi. Yan har introdusert et nytt kodesentrisk RFID-system (CRS). Et kodeoppdateringssystem og en kodeautentiseringsprotokoll foreslås for CRS-en.

Undersjøiske sensornettverk

Et mål for prosjektet har vært å lage en pålitelig rutingprotokoll i undersjøiske sensornettverk. I doktorgradsprosjektet er et skyggesonefenomen i undersjøiske sensornettverk innført. En ny rutingprotokoll som takler dette problemet er foreslått for å forbedre både påliteligheten og tilgjengeligheten til undersjøiske sensornettverk.

Veileder for doktorgradsprosjektet har vært Chunming Rong, professor ved Institutt for data- og elektroteknikk. Disputasen finner sted 4. november i auditorium E-164 i Kjølv Egelands hus på UiS. Alle interesserte ønskes velkommen til både prøveforelesning klokken 10.00 og disputas kl. 12.15.

Sist oppdatert av (02.11.2010)

Liang Yan
Liang Yan har arbeidet med å lage en pålitelig rutingprotokoll i undersjøiske sensornettverk i sin doktorgradsavhandling. Foto: privat