Foredrag om universets ekspansjon

Fredag, 8. oktober holder professor Øyvind Grøn foredrag med tittelen ”Universets ekspansjon og mørke energi”. Foredraget er en del av universitetets seminarserie i matematikk og fysikk.

Professor Øyvind Grøn vil forklare hvordan en med utgangspunkt i observasjonene av supernova type 1a kan konkludere med at 70 prosent av universets innhold trolig består av mørk energi som forårsaker frastøtende gravitasjon. Enkelte av egenskapene til den mørke energien vil også bli omtalt. Grøn er professor i fysikk ved Avdeling for ingeniørutdanning ved Høgskolen i Oslo. Han er også professor II ved Universitetet i Oslo, hvor han underviser i relativitetsteori. Foredraget er myntet på både studenter og ansatte ved UiS.

Tid: Fredag, 8. oktober kl. 13:15
Sted: Rom C101 i Kjølv Egelands hus

Sist oppdatert av (06.10.2010)

Øyvind Grøn. Foto: HiO