Stor interesse for masterstudier på TN-fakultet

Nærmere 50 % av nærmere 100 bachelorstudenter på orienteringsmøtet på TN-fakultet signaliserte interesse for videre masterstudier. I tillegg signaliserte 25 % at de var i tenkeboksen.

Det var helt i tråd med oppfordringen om å satse på videre masterstudier fra dekan Per Arne Bjørkum, TN-fakultet,Siri Bentsen, Head of People performance, development and deployment i StatoilHydro, og masterstudent Susan Chen som er trainee hos StatoilHydro.

- Vi er inne i en ny tid, sa dekan Per Arne Bjørkum. Tidligere fikk teknologene skylden for å ødelegge verden. Nå skal teknologene redde verden. Det er en god grunn til å satse på masterstudier.

- I Statoils avdeling for teknologi og energi med over 2000 ansatte har nærmere 60 % masterbakgrunn og 17 % doktorgrad, sa Siri Bentsen, StatoilHydro. Masterstudier styrker kompetansen og gir økte karrieremuligheter.

Siri Bentsen understreket verdien av kunnskap som en forutsetning for å løse utfordrende problemer, se nye mønstre og finne nye løsninger.

Eggtesten

Siri Bentsen utfordret de fremmøtte studentene til å vise sin kunnskapslyst i praksis. Oppgaven bestod i å få et egg til å stå høykant. Dermed delte hun diverse egg til fri avbenyttelse for nysgjerrige bachelorstudenter. Flere av studentene klarte oppgaven og demonstrerte på den måten av de var klare for masterstudier – minst.

Susan Chen fra New Zealand er for tiden trainee hos StatoilHydro med masterbakgrunn fra London og er i gang med vider doktorgradsstudier.

- Utrustet med bachelorbakgrunn søkte jeg opptil flere jobber, men fikk avslag, sa Susan Chen. Dermed var valget enkelt. Det viktige er, sa hun henvendt til studentene, å stille dere selv spørsmålet om hvor dere ønsker å være om fem eller ti år.  Ønsker dere å gå direkte inn i arbeidslivet eller ønsker dere en spesialisering og utvikling av egen ekspertise. Ta en mastergrad eller doktorgrad for den saks skyld. Det øker kompetansen og kunnskapene og gir også selvtillit på det faglige området.

Bachelorstudentene fikk etter innleggene fra Per Arne Bjørkum, Siri Bentsen og Susan Chen en nærmere orientering om masterstudiene på de forskjellige instituttene.

Sist oppdatert av Karen Anne Okstad (24.03.2009)

Masterstudenter.
SATS PÅ MASTERSTUDIER: Oppfordringen kom fra Siri Bentsen, StatoilHydro, t.v., Per Arne Bjørkum, UiS, og Susan Chen, StatoilHydro.