Kniver om plass på PetroBowl-laget

Stor interesse for å representere UiS verdens største petroleumskonkurranse for studenter.

Onsdag arrangerte SPE (Society of Petroleum Engineers) Student Chapter Stavanger kvalifisering til neste års PetroBowl-lag.

PetroBowl er en internasjonal kunnskapskonkurranse hvor studenter fra hele verden konkurrerer om å svare på både tekniske og ikke-tekniske petroleumsspørsmål.

Starte tidlig
Kvalifiseringen besto av en quiz som deltagerne fikk en time på å besvare. De fem med flest riktige svar vil bli satt sammen til et lag. Laget skal delta i den europeiske kvalifikasjonsrunden, hvor de beste går videre til verdensfinalen i Texas.

– Nå er vi ekstra tidlig ute med rekrutteringen slik at vi har god tid til å forberede laget, sa Amr Ayoub i SPE Student Chapter Stavanger til de 20 deltakerne.

Lag fra UiS har tidligere markert seg i konkurransen og i 2016 vant de europafinalen. Årets lag gikk videre fra Europa-finalen, men nådde ikke helt opp.
– Konkurransen er en god mulighet til å møte petroleumsinteresserte fra hele verden, understreker Amro Abdelfatah i SPE Student Chapter Stavanger.

Sist oppdatert av Karoline Reilstad (15.11.2017)

To studenter i klasserom.
Amro Abdelfatah og Amr Ayoub i SPE Studen Chapter Stavanger arrangerte kvalifisering for å samle et godt PetroBowl lag til neste års konkurranse.