Masterstudenter arrangerte geologiens dag for barn


Mer enn 130 nysgjerrige tok turen til universitetet blant annet for å lage sitt eget fossil og lære mer om mineraler og geologi under Geologiens dag forrige helg.

Dette var første gang geologiens dag ble arrangert ved universitetet. På forhånd håpet arrangørene på 40 besøkende. Fasiten ble over 50 barn, og 130 besøkene totalt. Det er medarrangør Siri Gloppen Gjersdal godt fornøyd med.

– Tilbakemeldingene er utelukkende positive, og mange håper på gjentagelse til neste år. Både medstudenter, kjente og mange som hadde sett arrangementet tilfeldig på Facebook stilte opp, sier hun.

Tidligere år har Gjersdal sammen med medstudent Signe Kristoffersen, deltatt på Geologiens dag på Oljemuseet. Nå syntes det UiS også burde markert dagen, og sammen med ti medstudenter på master i petroleumsgeologi ved UiS inviterte de forrige helg store og små til spennende aktiviteter knyttet til geologi.

Her fikk barn og unge (og noen voksne) utdelt aktivitetspass, med aktiviteter som «lag ditt eget fossil», «mineraler i hverdagen», tegnekonkurranse, antropogene fossiler, «gjett hvor mange» og geologi i mikroskop.

I tillegg kunne deltagerne stikke innom steinlabben for å se og lære mer om ulike bergarter. Et populært tilbud var en fotovegg hvor barna ble avfotografert med labfrakk, fjellsko, hjelm og geo-hammer foran banneret #fremtidens geologer. 

Norsk Geologisk Forening syntes opplegget til UiS-studentene var så bra at de utropte dem til vinnere av studentarrangørprisen. Prisen på 10.000 kroner går til studentorganisasjonen Geode.


Sist oppdatert av Karoline Reilstad (04.10.2017)

Skriv ut artikkel print symbol
Gutt med stein, hammer og hjelm foran en plakat med ordene framtidens geologer.
Populær photobooth.