Bakgrunnen for workshopen er det pågående campusutviklingsprosjektet som ser nærmere på hvordan de to byggene best kan utnyttes for å blant annet gi bedre læringsmiljø og mer innovasjon gjennom å skape gode møteplasser for samarbeid for ansatte og studenter. Statsbygg og Signal arkitekter samarbeider med fakultetet i prosjektet.
Seks innsatsområder
De felles målene for prosjektet er attraktivt læringsmiljø, økt innovasjon og tettere på nærings- og samfunnslivet, mer tverrgående samhandling mellom studenter, ansatte og omgivelser, mer fleksible arealer og økt bærekraft.
Jørund Kjøsnes fra Signal arkitekter presenterte mulighetsstudien, som er basert på kartleggingen som ble gjort i vår. Denne peker på følgende seks innsatsområder:
- Flere, bedre, mer variert og inspirerende supportarenaer.
- Fleksible og dynamiske undervisningsrom og faglokaler
- Åpne opp og invitere inn – eksterne og interne
- Mer fleksible, åpne og integrerte labfunksjoner
- En pulserende og identitetsskapende arena for læring og innovasjon
- Vurdere alternative arbeidsformer for å øke graden av samarbeid og deling
Både stabsledere, instituttledere, studenter, ansattrepresentanter og andre var invitert for å bli kjent med og diskutere satsingsområdene. Innspillene og prioriteringene som kom under workshopen skal man jobbe videre med fram mot konkrete tiltak.
Veien videre
I begynnelsen av september blir det inspirasjons- og studietur til ulike utdanningsinstitusjoner i København, og senere i høst blir det tematiske workshoper knyttet til innsatsområdene. Før jul leveres sluttrapporten. Denne skal presentere hvordan de ulike innsatsområdene kan implementeres.