Signerte avtale om forskingssamarbeid innan subsea

(English below) UiS er saman med fem andre universitet med i “International Subsea Engineering Research Alliance”.

Forskingsalliansen er danna av seks universitet. I tillegg til UiS deltek universitet frå USA (University of Houston), Singapore (National University of Singapore), Kina (Dalian Maritime University), Ukraina (National Technical University of Ukraine) og Russland (Sakhalin State University). Alliansen arbeider for å bygge opp eit synergistisk forskingspartnarskap mellom akademia og industri, for å fremme undervannsteknologifag og -utdanning med vekt på teknologioverføring til industri.

Prof. Tor Henning Hemmingsen og Prof. Muk Chen Ong, begge frå UiS, var i juni i Dalian, i Kina for å diskutere og signere avtalen med forskingsalliansen.

I tillegg til representantar frå universiteta, deltok representantar frå industrien under signeringa og opningsseremonien for alliansen. Blant selskapa som er med i alliansen finn ein CNOOC Research Institute, Dalian Huarui Heavy Industry Group, CIMC Raffles, China Classification Society, China Shipbuilding Industry Corporation. Industripartnere har tatt godt imot opprettelsen av forskingsalliansen.

------------------------------------------
International Subsea Engineering Research Alliance – Agreement signed at Dalian Maritime University, China

International Subsea Engineering Research Alliance - This research alliance is formed by 6 founding universities, i.e. University of Houston, National University of Singapore, Dalian Maritime University, University of Stavanger, National Technical University of Ukraine and Sakhalin State University. The aim of the alliance is to build a synergistic academic-industry research partnership advancing subsea engineering and graduate student education with an emphasis on technology transfer to industry.

The UiS representatives Prof. Tor Henning Hemmingsen and Prof. Muk Chen Ong traveled to Dalian, China from 7 June to 9 June 2017 to discuss and sign the international research alliance agreement in Subsea Engineering.

Apart from the university representatives, industrial delegates from prominent companies, classification society and research institutes such as CNOOC Research Institute, Dalian Huarui Heavy Industry Group, CIMC Raffles, China Classification Society, China Shipbuilding Industry Corporation also participated in the agreement-signing event and the opening ceremony of the research alliance. Industrial partners showed positive responses towards the forming of this research alliance.

Sist oppdatert av Karoline Reilstad (17.08.2017)

Forskingssamarbeid om Subsea.
Forskingssamarbeid Subsea.