Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, rektor ved UiS, Marit Boyesen, BI-rektor Inge Jan Henjesand, NSO-leder Marianne Andenæs og NOKUT-direktør Terje Mørland var tilstede da Studiebarometeret ble presentert i Oslo. Se fremleggelsen av Studiebarometeret.
Studiebarometeret er en nasjonal undersøkelse som viser hvordan studentene opplever studiekvaliteten i studieprogrammene ved norske universitet og høgskoler.
Resultater
UiS-studentene er mest fornøyd med bibliotektilbudet, utdanningens relevans for aktuelle yrkesområder, at studieprogrammet gir kompetanse som er viktig i arbeidslivet, og at studieprogrammet er faglig utfordrende og gir gode jobbmuligheter.
Studentene er minst fornøyd med kunnskapen de har fått om vitenskapelig arbeidsmetode og forskning, egen erfaring med forsknings- og utviklingsarbeid, antall tilbakemeldinger fra faglige ansatte, hvordan kritikk og synspunkter fra studentene blir fulgt opp, og muligheten for å påvirke opplegg og innhold i studieprogrammet.
Overordnet tilfredshet
70 prosent av UiS-studentene svarer at de er tilfreds eller svært tilfreds med studieprogrammet de går på.
86 prosent av UiS- studentene svarer at de går på det studieprogrammet de helst vil gå på.
Det viser studiebarometeret.no.
Verdifull innsikt
Undersøkelsen måler hva studentene mener om blant annet undervisning og veiledning, studie- og læringsmiljø, praksis, medvirkning, engasjement og sammenheng, relevans for arbeidslivet og eget læringsutbytte.
Barometeret er initiert av Kunnskapsdepartementet og utføres av Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT).
– Studiebarometeret gir studentene en viktig stemme og gir oss verdifull innsikt i hvordan de opplever studiekvaliteten og områder med utviklingspotensial på program- og studieporteføljenivå, sier Marit Boyesen.
Oppfølging av resultatene
Boyesen berømmer studentorganisasjonen StOr og foreleserne for deres engasjement i gjennomføringen av Studiebarometeret.
– Både på institusjonsnivå og i fakultetene ser vi nå på resultatene, og formulerer tiltak på de områdene vi ser at vi har forbedringspotensial, sier Boyesen.
Tekst: Elin Nyberg