Tomas Brauner blir professor i fysikk

Tomas Brauner er tildelt opprykk til professor i fysikk ved Institutt for matematikk og naturvitenskap ved Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet.

Tomas Brauner fikk sin doktorgrad i teoretisk fysikk ved Charles University i Praha i 2006. Han har deretter jobbet i flere år ved forskjellige universiteter i Tyskland, Finland og Østerrike. Tomas Brauner ble ansatt i 2015 ved UiS som førsteamanuensis i fysikk.

Brauner sin forskning spenner over et bredt spekter av emner i teoretisk fysikk. Han har også fått internasjonal anerkjennelse for sitt arbeid på symmetrier i grunnleggende fysikk.
Selv om hans forskningsområde kan virke abstrakt og fjernt for mange av oss, har Tomas Brauner alltid sett på fysikk som en måte til å forstå verden som omgir oss, og han ønsker å overføre denne kunnskapen videre til sine studenter.

Les mer om Tomas Brauner sin forskning

Sist oppdatert av Hildegard Nortvedt (24.10.2016)

Tomas Brauner blir professor i fysikk ved UiS