Petro-studenter til VM i Dubai

De er europamestere i petroleumskunnskap. Nå skal UiS-studentene forsvare Europas ære i VM!

Det er SPE (Society of Petroleum Engineering) som står bak kunnskapskonkurransen PetroBowl.

I ei brakke på Ullandhaug forbereder UiS sitt lag seg til lyskastere, høyt tempo og blodtørstige konkurrenter når finalen finner sted i Dubai i slutten av september under SPE Annual Technical Conference and Exhibition (ATCE).

- Tøffere nå

Vinnerne forteller om hyppige pugge- og spørsmålsrunder forut for konkurransen, som nærmer seg med stormskritt.

- Det blir tøffere nå som vi har favorittstempel i panna, tror studentene.

Stor konkurranse

I PetroBowl kjemper studentlag fra hele verden mot hverandre i en fartsfylt konkurranse som dekker tekniske og ikke-tekniske aspekter ved olje- og gassindustrien. Konkurransen gikk globalt i 2013 med en utvidelse til seks regionale kvalifiseringer i 2015. I 2015 konkurrerte 103 lag fra 28 land konkurrerte mot hverandre i seks regionale kvalifiseringskonkurranser.

Sist oppdatert av Leiv Gunnar Lie (14.09.2016)