Blir sjefredaktør i internasjonalt tidsskrift

Professor Terje Aven er nylig blitt utnevnt til sjefredaktør for det anerkjente, internasjonale vitenskapelige tidsskriftet Journal of Risk and Reliability (JRR - Tidsskrift for risiko og pålitelighet).

- Det er en ære og en tillitserklæring å ha fått denne jobben, sier Aven, og legger til at det medfører mye, men givende, arbeid og at han ser fram til å få være med på å forme og utvikle fagområdet. En gruppe dyktige fagredaktører fra ulike deler av verden skal sammen lede den faglige bedømmingen og utvelgelsen av artikler.

- Målet er å videreutvikle tidsskriftet slik at det blir blant de beste innenfor sitt område, sier Aven, som for tiden også leder ESRA (European Safety and Reliability Association), som er en stor internasjonal organisasjon innenfor samme fagområdet som tidsskriftet JRR.

ESRA arrangerer hvert år konferansen ESREL sammen med en lokal organisasjon. Stavanger og UiS var vertskap for konferansen i 2007.

Viktige konferanser

- Alle mine doktorgradsstudenter deltar på disse konferansene og får verdifull tilbakemelding fra andre fagfolk på presentasjonene sine, sier Aven.

Aven er også med i styret og leder flere komiteer i for Society for Risk Analysis (SRA) som er den største organisasjonen innenfor risikoanalyse i verden

- Et av mine favoritt-tema, sier Aven, som er opptatt av at risikofaget skal bli fullt ut akseptert som en vitenskap og dermed får en skikkelig vitenskapelig plattform.

Popularisering

Det blir tid til andre faglige ting også, som for eksempel å lage videoer på hans egen YouTube-kanal.

- Morsomt arbeid - og nyttig, slår Aven fast. Studentene liker dem og det er viktig å gjøre det kompliserte stoffet vi holder på med litt mer tilgjengelig.

Det å skrive vitenskapelige arbeider er det også plass til i kalenderen.

- Jeg brenner for faget, så energien er der. De internasjonale vervene hadde ikke kommet ut en sterk vitenskapelig produksjon.

Vil du vite mer, besøk forskningssidene til Senter for risikostyring og samfunnssikkerhet, SEROS (engelsk).

Sist oppdatert av Leiv Gunnar Lie (11.05.2016)

Professor Terje Aven