Terje Hillesund: Hvilket universitet?

De prosessene som nå foregår ved UiS gjør meg så nedtrykt at jeg ikke orker debattere. Straks vi er blitt universitet skal vi reduseres til et bindestreksuniversitet som satser på enkelte begrensede felt. På hyllemetervare.

Av førsteamanuensisTerje Hillesund, Institutt for medie-, kultur- og samfunnsfag (publisert 11.03.08 på debattsidene på UiS.no)

Det er helt greit at vi som nytt universitet ikke kan sammenliknes med de store og veletablerte universitetene. Men hvorfor skal vi skrive B-stempelet inn i våre verdier og visjoner? Og hvorfor skal vi igjen organisere oss som en gammeldags høyskole med faglig begrensende avdelinger (under navn av fakultet og "school")? Jeg fatter det ikke, og det er alt jeg har å si.

(Var det forresten noen som sa demokrati?)

Sist oppdatert av (25.03.2008)

Debattforum
Innleggene på denne siden er hentet fra debattforumet på UiS.no