Hva skal hele Stavanger skal lese?


Sølvberget inviterer alle til å være med på å velge hvilken bok hele Stavanger skal lese! Så lenge den finnes på norsk...

Bystyret krangler om godt eller dårlig språk, kjærestepar leser høyt for hverandre - og alt handler om den samme fortellingen.

Det kan kanskje minne om dårlig science fiction, men det har faktisk skjedd, blant annet i Roma og Chicago. Nå er det Stavangers tur.

Det kan være en ukjent skatt ”bare” du har oppdaget, bestselgeren alle leste samtidig, boka du mener kan gjøre verden litt bedre eller som forandret livet ditt: I januar og februar inviteres du til å nominere din egen favorittbok. Tjukk eller tynn, ny eller gammel, med eller uten happy ending, det eneste som kreves er at det er en roman, og at den er utgitt på norsk.

Fra fem til ti til en
De fem bøkene som har fått flest nominasjoner går rett inn på en ”short list” på ti bøker, hvor de fem siste plukkes fra nominasjonene av en ekspertjury.

Disse ti bøkene presenteres grundig på nett, i avisa og på biblioteket, før publikum i april og mai stemmer på hvilken bok som er den endelige vinneren.

Under Kapittel-festivalen i september går startskuddet for utsendelsen av boka til tusenvis av lesere, og så er det bare til å si: God lesning!

Oppfordrer til juks og fanteri

Det finnes tre måter du kan nominere din favoritt til Hele byen leser på: Du kan fylle ut nettskjemaet og trykke 'Send skjema', eller klippe ut nominasjonsskjemaet i Sølvbergets vårprogram (fås på kulturhuset) og levere dette i en av skrankene på biblioteket.

- Og vi oppfordrer rett og slett til juks, understreker prosjektleder Eirik Bø på Sølvberget.

Han lover nemlig å se igjenom fingrene i forhold til hvor mange skjemaer du leverer inn og hvor mange ganger du ønsker å nominere på internett.

- Hvis noen brenner såpass for en bok at de velger å levere inn hundre skjemaer, så er det akkurat disse personene vi ønsker å få med oss i prosessen. Dessuten vil vedkommende få hele byen på samvittigheten, ler den håpefulle prosjektlederen.

Sist oppdatert av (07.02.2008)

Skriv ut artikkel print symbol
Bilde av bokstabel