Nytt om nyttige verktøy i undervisningen


I forum for varierte undervisnings- og læringsformer ved UiS torsdag 3. februar vil Arne Rettedal, Vegard Moen og Sindre M. Dyrstad presentere tre nyttige verktøy til bruk i undervisningen. Muligheter knyttet til tavle-PC, muntlige kommentarer lagt til tekst og mappefunksjon i it´s learning vil bli presentert.

Arne Rettedal ved institutt for data- og elektroteknikk vil gi en demonstrasjon av såkalt ”tablet-PC”, som er en tavle med program for opptak av tavle og lyd. Informasjon som legges inn her kan så lastes ned av studentene etter behov, som en form for podcast.

Vegard Moen ved institutt for allmennlærerutdanning og spesialpedagogikk vil vise hvordan du ved hjelp av Adobe acrobat kan lese inn muntlige kommentarer direkte i tekst. Dette er en enkel og arbeidsbesparende metode ved tilbakemelding på mange studentarbeider, som alternativ til tradisjonelle skriftlige kommentarer.

Sindre M. Dyrstad ved institutt for allmennlærerutdanning og spesialpedagogikk skal vise en funksjonalitet i it´s learning som du kan bruke for å holde orden på mappe- og arbeidskrav til studentene. Funksjonaliteteten i It´s learning kan være nyttig å kjenne til når du ønsker en oversikt over hvem av studentene som trenger oppfølging, og spesielt om studentene har mange innleveringer.

Samlingen i Forum for varierte undervisnings- og læringsformer ved UiS finner sted torsdag 3. februar fra klokken 14 til 15.30 i Kjell Arholms hus, rom 138.

Forumet er åpent for alle som er opptatt av undervisning og læring. Hovedfokus for forumet er pedagogisk bruk av IKT.

Tema for neste samling blir planlagt med bakgrunn i deltakernes ønsker.

Les mer om UNIPED - Prosjekt for universitetspedagogikk


Sist oppdatert av Silje Stangeland (19.01.2011)

Skriv ut artikkel print symbol