• Portrett av Marte Spurkland

Marte Spurkland om lærerrollen

(16.09.2018) Fredag 21. september kl. 13.00 skal det handle om skoleprøver, fraværsregelen, familie- og kjæresteproblematikk og en oppofrende lærer. Journalist og forfatter Marte Spurkland samtaler med Brita Strand Rangnes om boka si, «Klassen – fortellinger fra et skoleår».

• Forskningstorget 2017

Opplev forskningen på Forskningsdagene!

(16.09.2018) Nå forlater forskerne forelesningssalene, labene, kontorene og seminarene sine for å møte deg! 20 arrangement på 10 dager! Alt gratis!

• Bjørg Frøysland Oftedal

Bjørg Frøysland Oftedal professor i helsevitenskap

(12.09.2018) Bjørg Frøysland Oftedal ved Det helsevitenskapelige fakultet er tildelt opprykk til professor i helsevitenskap.

• Save the date! Forskning på digitalisering og helse ved UiS 30. oktober 2018

(11.09.2018) 30. oktober arrangerer FIA og det Helsevitenskapelig fakultet i samarbeid med Forskningsnettverket for Helse og Teknologi ved UiS: "Forskning på digitalisering og helse. Workshop i prosjektutvikling".

• FUNDING: Nå kan du søke om forskningsmidler fra UH-nett Vest

(11.09.2018) UH-Nett Vest lyser nå ut totalt 1 900 000 nok til forskningsprosjekter av høy faglig kvalitet, samfunnsmessig relevans og dokumentert gjennomførbarhet. Det tildeles normalt 250.000 per søknad, og enkeltprosjekter hvor minst tre av institusjonene i UH-nett Vest står bak søknaden kan søke. Søknadsfrist er 15. oktober 2018

• NFR logo

FUNDING: Post-doctoral fellowships in Japan from The Research Council of Norway

(11.09.2018) On behalf of the Japan Society for the Promotion of Science (JSPS), the Research Council is announcing funding for two post-doctoral research fellowships in Japan in all fields of the humanities, social sciences, natural sciences and technology. Application deadline is 22.11.2017 13:00 CET

• Jan Tore Sanner

Mange innspill til ny reform da Sanner og Nybø besøkte UiS

(10.09.2018) Statsrådene Jan Tore Sanner og Iselin Nybø fikk mange innspill til kompetansereformen, «Lære hele livet», da Kunnskapsdepartementet inviterte til innspillsmøte om reformen på Universitetet i Stavanger 10. september.

• Erna Solberg m fl

Regjeringen vil satse på lærerspesialister

(07.09.2018) Regjeringen vil doble antallet lærerspesialister i norsk skole. – Lærerspesialister er et viktig bidrag til å gjøre norsk skole enda bedre, særlig for å nå ut til de elevene som trenger det mest, sa statsminister Erna Solberg under Høyres Kommunalkonferanse i Stavanger.

• Franco

Seminar: Arven etter Franco - kampen om historien

(07.09.2018) Organisasjonen ARMH (Associación para la Recuperación de la Memoria Histórica) driver et omfattende arbeid for å finne massegraver og identifisere levninger etter Francos ofre. De kommer til UiS for å fortelle om sitt arbeid. Seminaret er gratis, åpent for alle og finner sted torsdag 13.9. klokka 10:30-12:00.

• Elizabeth B Moje

Åpen forelesning: Møtet mellom fagspesifikk literacy og tverrfaglighet

(07.09.2018) Åpen forelesning med professor Elizabeth Birr Moje fra University of Michigan. Foredraget er svært aktuelt for lærerstudenter, lærere og utdanningsforskere, og har høy relevans for ny læreplan.

« Forrige     1 | 2 | 3 | 4 | 5     Neste »
Viser fra 11 til 20 av totalt 50 artikler