• Elever som bruker bærbare pc-er

Lærerstudenter bør lære mer om bruk av teknologi

(10.07.2018) For å sikre at nye grunnskolelærere har god nok digital kompetanse, må de som underviser dem ta i bruk digitale hjelpemidler i sin egen undervisning. Det mener Elen Johanna Instefjord som disputerte om digital kompetanse i lærerutdanningene 25. mai 2018.

• Vikinger på Jernaldergården

Ta med en forsker i ferien!

(29.06.2018) Sommerferien står for døren, og Universitetet i Stavanger lanserer en podkastserie som er som skapt for hengekøyen. Først ut er en serie om vikingtiden.

• helse vest logo

FUNDING! Helse Vest forskingsmidlar

(28.06.2018) Helse Vest sine forskingsmidlar skal medverke til å sikre forskingsaktivitet i helseføretaka i regionen. Fristen for å søkje midlane er 15. september 2018.

• nfr logo

FUNDING! Deadline in September for research projects and knowledge-building projects

(24.06.2018) The Research Council of Norway (RCN) is calling for projects within many thematic areas, with deadline 12.09.18. Don’t wait until after summer, start planning your proposal today!

• Folk på kurs

WORKSHOP: Understand the review process - Learn to think like a grant proposal evaluator

(24.06.2018) The competition for funding from national and international research councils is increasingly tough, and only the very best grant proposals succeed. Through your grant proposal you want to engage and win the good will of the review panel from the very first sentence, but to achieve that you need to understand how reviewers think and work. This workshop will not only teach you the details of the enigmatic grant review process, but you will also get your hands wet and experience for yourself what it is like to review grants.

• Elever går opp en trapp

– PP-tjenesten lar ikke elevene komme til orde

(14.06.2018) For mye fokus på diagnoser og tester og for lite på miljø og sammenhenger. Det viser den første store gjennomgangen av sakkyndige vurderinger om behov for spesialundervisning i grunnskolen. Gjennomgangen er utført av Marianne Sandvik Tveitnes som disputerte for doktorgraden i utdanningsvitenskap 25. mai 2018.

• Stegosaurus skeleton

NOK 8,25 million to examine extinction and recovery histories

(11.06.2018) In an impressive win for environmental humanities research at UiS, Professor Dolly Jørgensen has secured funding for two projects from the Norwegian Research Council (NFR)’s SAMKUL program. Both projects are hosted by The Greenhouse, a UiS program area on environmental humanities.

• Zahra Esmaeeli

Fersk doktorgrad om barn med familierisiko for lese- og skrivevansker

(08.06.2018) Zahra Esmaeelis doktorgradsarbeid viser at man bør være ekstra oppmerksom på barn med familierisiko for lese- og skrivevansker. 22. juni disputerer Esmaeeli for ph.d. ved Universitetet i Stavanger.

• Styremedlemmer ved UiS rundt styrebordet.

Styremøte ved UiS 7. juni 2108

(01.06.2018) Det blir styremøte ved UiS torsdag 7. juni 2018. På dagsordenen står mellom anna økonomiske prognosar fram til 2021, budsjettforslag og organisasjon og leiing under tilsett rektor.

• Christine Kim-Eng Lee

Åpen forelesning med Christine Kim-Eng Lee

(30.05.2018) Onsdag 6. juni kommer hun til UiS for å holde forelesningen er A systemic approach to developing teacher professional learning communities in schools in Singapore: The case of Lesson Study.

« Forrige     1 | 2 | 3 | 4 | 5     Neste »
Viser fra 1 til 10 av totalt 50 artikler