• Forskningstorget

Forskningstorget flyttes til Arkeologisk museum!

(21.09.2018) Forskningstorget som skulle være på torget i Stavanger lørdag, søker ly for regn og le for vind og flyttes til Arkeologisk musem.

• bente walgermo

Disputas om motivasjon for lesing i første klasse

(20.09.2018) Førsteklassinger med svake tidlige leseferdigheter har betydelig lavere tro på egne ferdigheter enn de andre elevene. Derfor må mestringstroen styrkes fra skolestart, sier Bente Walgermo, som disputerer for ph.d 28. september.

• Marit Boyesen i Salamanca

UiS del av tradisjonsrik, global universitets-samanslutning

(19.09.2018) I går signerte rektor Marit Boyesen og prorektor Dag Husebø Magna Charta Universitatum, som sameiner universiteta over heile verda i felles prinsipp for ytringsfridom og demokrati.

• Barn i barnehage.

Forskningsdagene åpner med debatt om læring i barnehagen

(19.09.2018) Onsdag 19. september kl. 14.30 på Universitetsbiblioteket åpner rektor Marit Boyesen Forskningsdagene og Brita Strand Rangnes leder debatt om lek og læring i barnehagen.

• Delia Schipor

Flerspråklighet i engelske senmiddelaldertekster

(18.09.2018) Delia Schipor disputerer for ph.d.-graden i lesevitenskap ved Universitetet i Stavanger 21. september 2018. Hun har forsket på bruk av ulike språk i tekster skrevet i England mellom 1400 og 1525.

• Nina Helgevold

Nina Helgevold professor i pedagogikk

(18.09.2018) Nina Helgevold ved Institutt for grunnskolelærerutdanning, idrett og spesialpedagogikk (IGIS) har blitt tildelt personlig opprykk til professor i pedagogikk.

• Ketil Fred Hansen

Ketil Fred Hansen professor i samfunnsfag

(17.09.2018) Ketil Fred Hansen ved Institutt for grunnskolelærerutdanning, idrett og spesialpedagogikk (IGIS) har blitt tildelt personlig opprykk til professor i samfunnsfag.

• Portrett av Marte Spurkland

Marte Spurkland om lærerrollen

(16.09.2018) Fredag 21. september kl. 13.00 skal det handle om skoleprøver, fraværsregelen, familie- og kjæresteproblematikk og en oppofrende lærer. Journalist og forfatter Marte Spurkland samtaler med Brita Strand Rangnes om boka si, «Klassen – fortellinger fra et skoleår».

• Forskningstorget 2017

Opplev forskningen på Forskningsdagene!

(16.09.2018) Nå forlater forskerne forelesningssalene, labene, kontorene og seminarene sine for å møte deg! 20 arrangement på 10 dager! Alt gratis!

• Silje Eikanger Kvalø

Fysisk aktivitet og økt lærelyst i skolen

(13.09.2018) Silje Eikanger Kvalø disputerer for doktorgraden i utdanningsvitenskap ved Universitetet i Stavanger 20. september 2018. Hun har undersøkt hvordan fysisk aktivitet kombinert med læring i fag kan forebygge kroppslig forfall og stimulere elevenes lærelyst.

« Forrige     1 | 2 | 3 | 4 | 5     Neste »
Viser fra 1 til 10 av totalt 50 artikler