Tre-to-en-gasjert!

– Som engasjert på UiS får du med deg alt som skjer på campus. Og det er ikke lite, lover Jonas Bjørheim. Han er prosjektleder for Engasjertuken, uka hvor StOr og Start UiS smitter nye studenter med entusiasme og iver.

– Målet med Engasjertuken er å vise nye studenter hva studenttilværelsen har å tilføre utenom forelesninger og lesesaler. Det er en hel uke fullpakket med aktiviteter og events i regi av engasjertmiljøet ved UiS, sier Bjørheim.

Engasjertdagen
Engasjertdagen i Tjodhallen igangsetter og introduserer selve uka. Her stiller linjeforeninger, studentorganisasjoner og bedrifter på stand og forteller hva de kan tilby studenter.

– Dette er det tredje året vi arrangerer Engasjertdagen, sier Magnus Wesenberg, ansvarlig for gjennomføringen av selve Engasjertdagen. Så langt er det nærmere 80 påmeldte stands.

– Arrangementet i Tjodhallen er et godt utgangspunkt for uka som følger. Her kan du finne dine foreninger og bli med dem på aktiviteter i de påfølgende dagene. På Engasjertdagen kommer det også andre aktører til campus for å fortelle om sine tilbud til studentene. Det gir en gylden mulighet til å komme i kontakt med bedrifter som setter pris på studenter, sier Wesenberg.

Engasjertuken
Resten av uken vil linjeforeninger og studentorganisasjoner stille med arrangementer for å vise hvem de er og ikke minst for å rekruttere nye medlemmer.

– Det er mange høydepunkter å trekke fram blant de 20 arrangementene som avholdes under uka. Skal jeg velge ut to må det være Redd barnas Rettighetsfrokost med appell fra Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø på onsdag morgen, og fotballturnering for alle foreningene lørdag formiddag, sier Bjørheim. Han legger til at det foregår mange aktiviteter på kveldstid også.

Amerikansk modell?
Engasjertuken finansieres av StOr og Start UiS, og er blitt arrangert siden 2013.

– Det er hvert år et økende antall studenter som blir medlemmer i linjeforeninger og studentorganisasjoner her på UiS. Engasjertuken har klart en effekt. Dessuten er det blitt mer inn i tiden å bli med i en linjeforening. Amerikanske college-filmer kan kanskje ta litt av skylda for det, ler Bjørheim.

Han anslår at om lag 5000 studenter på UiS er medlemmer i ulike linjeforeninger og studentorganisasjoner - og understreker at det alltid er plass for mer engasjement.

Tekst og foto: Siri J. Pedersen

Sist oppdatert av Hildegard Nortvedt (03.09.2015)