Døgnåpent biblio på UiS

Som første universitet i Norge innførte Universitetet i Stavanger (UiS) i dag døgnåpent bibliotek. En festdag for UiS, sa bibliotekdirektør Gitte Kolstrup under åpningen.

Hele døgnet, hver dag, året rundt – det er åpningstidene som fra nå av gjelder på Universitetsbiblioteket på Ullandhaug. Student- og ansattkort vil gi tilgang til biblioteket også på kveldstid, om natten og på søndager.

-Studentene har lenge ønsket seg utvidede åpningstider og nå tar vi skrittet fullt ut. Både ansatte og studenter kan benytte bibliotekets studiefasiliteter og samlinger når på døgnet de måtte trenge dem, sier bibliotekdirektør Gitte Kolstrup.

Hun regner med at døgnåpent bibliotek vil være særlig aktuelt i eksamensperiodene, når studentene har behov for å lese i et inspirerende miljø.

Offisiell åpning
StOr-leder Anine Klepp fikk æren av å klippe snoren som markerte åpningen av Norges mest tilgjengelige universitetsbibliotek. Deretter var det kakefest for de mange studentene som hadde møtt opp.

I kveld, kl 21, vil bibliotekets besøkende få en overraskelse.

Den offisielle markeringen for døgnåpent bibliotek ved UiS er lagt til den nasjonale bibliotekdagen, 26. august. Det er første gang en slik dag markeres i Norge. Dagen skal løfte fram alle typer bibliotek; fra små skolebibliotek til Nasjonalbiblioteket - fra heldigitale bibliotek til bokkassen i barnehagen. Norsk Bibliotekforening er initiativtaker.

Betjent bibliotek
Universitetsbiblioteket vil være betjent hverdager 8-18 og lørdager 11-17. I denne tiden vil studenter og ansatte få god veiledning og hjelp fra bibliotekets ansatte. Utenom denne tiden er det student- eller ansattkort som gir adgang. Besøkende uten tilknytning til UiS må komme i betjeningstiden. Biblioteket vil være tilknyttet vaktordning på kveld og natt.

Selvbetjening
Lån og retur av bøker og annet materiale utføres enkelt med student- eller ansattkortet på de nye selvbetjeningsautomatene i biblioteket. Tidsskrifter kan foreløpig ikke lånes på disse automatene.

Universitetsbibliotekets avdeling på campus i Bjergsted skal også ha utvidede åpningstider fra og med 26. august. Biblioteket vil være tilgjengelig fra 7-23 med student- og ansattkort, og betjent mellom kl 9-18.

Tekst: Benedicte Pentz
Foto: Asbjørn Jensen

Sist oppdatert av Benedicte Pentz (26.08.2015)