Stavanger Forums formidlingspris til Leif Inge Tjelta.

Den profilerte treningsforskeren Leif Inge Tjelta er tildelt Stavanger Forums formidlingspris for 2014.

Leif Inge Tjelta er dr. philos og dosent i ved Institutt for grunnskolelærerutdanning, idrett- og spesialpedagogikk ved Universitetet i Stavanger (UiS).

Fullsatt Tjodhall
Prisen ble delt ut av direktør Jan Hauge i Stavanger Forum foran en fullsatt Tjodhall under semesteråpningen ved UiS 17. august. Stavanger Forums formidlingspris ble i år utdelt for 19. gang.

I talen til prisvinneren framholdt Hauge Tjeltas sterke engasjement for å få folk opp av sofaen og påpekte at hans formidlingsaktiviteter har engasjert mange lokalt, regionalt og nasjonalt.

Original og uventet formidling
–  Prisvinnerens forskningsformidling er original og uventet og bygd på et langvarig arbeid på mange plan. Han formidler forskningsbasert kunnskap på en måte som over et lengre tidsrom aktiviserer mange mennesker, sa Hauge.

I 2014 har Leif Inge Tjelta også tatt doktorgraden og publisert internasjonalt. Hans forskning var også blant det aller mest leste på nettstedet www.forskning.no i 2014.

Sprek-prosjektet
Leif Inge Tjelta er også kjent for samarbeidet med Stavanger Aftenblad i Sprek-prosjektet, der målet er å få utrente i bedre form. Han leder selv fellestrening for 70-200 utrente.

–  Helseminister Bent Høie har deltatt på treningen og uttalt seg positivt om prosjektet. Tjeltas forskningsformidling er også omtalt på lederplass i Stavanger Aftenblad som et eksempel til etterfølgelse for andre forskere, sa Hauge.

Vil ha med flere
I takketalen grep Leif Inge Tjelta muligheten til å få enda flere med på treningen:

–  Vi har fellestrening hver mandag klokken 16.30 på treningsbanen på universitetsområdet. Treningen passer for alle. Det er bare å komme! oppfordret han.

Tekst: Elin Nyberg

Sist oppdatert av Elin Nyberg (17.08.2015)