Shakespeare i vrimleområdet

23. april skal teaterstykket Hamlet spilles ved UiS. Det skjer midt i foajeén i Arne Rettedals hus, med god mulighet for at studentene ender opp som statister.

- Universitetet er en kjempefin plass å gjøre dette på. Dessuten er det spennende å gjøre noe annerledes, et stunt.

Det sier teatermaker ved Barne- og ungdomsteatret Lone Ungar. Siden stykket skal spilles i et område der folk går til og fra hele tiden, utelukker hun ikke at en UiS-student kan ende som statist hvis man kommer tuslende mens stykket spilles.

- Vi skal spille midt i vrimleområdet, så det er fort gjort. Men det er jo også en del av opplegget, vi skal leke oss litt.

Globalt

Ungar skal samarbeide med fire praksisstudenter i drama fra Universitetet i Stavanger (UiS) for å sette opp en forkortet versjon av Hamlet. Stykket spilles for tiden i Teaterhallen, men nå skal også universitetet få bli teaterscene for én kveld.

- Hamlet er jo også student, så hvorfor ikke plassere ham i et miljø med andre studenter, sier Ungar.

Hamlet-oppsetningen ved UiS er en del av et globalt prosjekt, og Ungdomsteatret ved Rogaland Teater er eneste norske representant under det internasjonale arrangementet Shakespeare 24. Onsdag den 23. april markerer Shakespeare 24 at det er 444 år siden William Shakespeare ble født, og i løpet av ett døgn skal om lag 60 ungdomsteatergrupper over hele verden framføre 30 til 45 minutter lange versjoner av Shakespeares skuespill. Alle stykkene skal spilles klokken 19.00 lokal tid. Arrangementet starter i New Zealand og avsluttes 24 timer senere på Hawaii.

Utfordring

Hamlet-versjonen ved UiS blir 45 minutter lang.

- Der skal praksisstudentene spille en viktig rolle ved å være med og bestemme hvilke deler vi skal beholde og hva som skal kuttes ut. Det blir en utfordring, men også lærerikt for de, sier Ungar.

Også det tekniske blir annerledes under UiS-oppsetningen. Ungdommer fra teateret skal samarbeide med praksisstudentene om å være tekniske sjefer.

- Det blir ikke noe problem å lage en god forestilling også ved UiS, forsikrer teknisk ansvarlig ved Barne-og ungdomsteatret Øre Borrevik.

Stykket spilles onsdag 23. april klokken 19. Gratis adgang.

Sist oppdatert av (16.04.2008)