Sørger for det sosiale


Nå er det ekstra hyggelig å være masterstudent i økonomi ved UiS. Studentorganisasjonen Mastøk har tatt ansvar.

- Vi har faktisk en egen sosialt ansvarlig i organisasjonen vår, så det er kanskje ikke så rart vi skaper et godt miljø på studiet.

Det forteller Lars. H. Vedøy (28), leder i studentorganisasjonen Mastøk. Mastøk er studentforeningen for masterstudenter i økonomi ved Universitetet i Stavanger (UiS), og nylig valgte organisasjonen sitt tredje styre. Vedøy, som tar en master i foretaksledelse, tror et godt miljø rundt studiene er viktig.

- Man kan påvirke studiesituasjonen sin mye mer, man får gode venner og man kan knytte kontaker til næringslivet, sier Vedøy.

Eget rom

I fjor var det økonomistudiene ved UiS som opplevde størst økning i antall primærsøkere. Studiene er altså blitt veldig populære, og det merker studentorganisasjonene tilknyttet økonomistudentene. Mastøk har eget rom i Ellen og Axel Lunds hus ved UiS, og der er det nesten alltid folk.

- Her sitter vi med oppgaver og innleveringer. Det er ikke like trykkende stille som på en lesesal, og det er mye mer sosialt. Kaffetrakter og vannkoker har vi også, forklarer Mastøk-medlem Kari Totland (24), som tar en master i økonomisk analyse.

Mastøk arrangerer juleball og innleveringsfester når store oppgaver er ferdigskrevet. Forrige helg dro Mastøk-studentene til Oslo for å besøke Børsen og Norges Bank, der det også ble tid til middag på restaurant og overnatting på hotell. Både Vedøy og Totland tror den sosiale faktoren er ekstra viktig for Mastøk-studentene fordi mange i organisasjonen tidligere har studert ved Norsk Hotellhøgskole.

- De fra hotellhøgskolen er som regel veldig utadvendte. Flere av oss har allerede studert sammen i over tre år, så vi kjenner hverandre godt. Det bidrar også til å skape et godt miljø, sier de.  

Beundringsverdig

Førsteamanuensis Roar Hjulstad ved institutt for økonomi og ledelse er positiv både til studentorganisasjoner generelt og Mastøk spesielt. Hjulstad mener den sosiale innsatsen studentorganisasjonen gjør, er helt avgjørende for et godt læremiljø.

- De bidrar til økt trivsel, noe som igjen øker den faglige motivasjonen. Å studere er ikke bare en instrumentell prosess, der man setter seg ned med en bok og leser. Man må delta som et helt menneske, sier Hjulstad.

Mastøk-studentene deltar også som UiS-ambassadører og reiser rundt for å fortelle andre skoler og studiesteder om UiS. Det mener Hjulstad viser hvor mangesidig studentorganisasjoner fungerer.

- De sørger også for å profilere studiestedet sitt utad. I tillegg knytter de verdifulle kontakter og danner nettverk de får bruk for senere i arbeidslivet. Arbeidet de gjør er rett og slett beundringsverdig, avslutter Hjulstad.


Sist oppdatert av (10.04.2008)

Skriv ut artikkel print symbol
Lars H. Vedøy, Kari Totland og Kristian Cook er enige om at de gjør studietiden sin bedre ved å engasjere seg i Mastøk.
SOSIALE STUDENTER: Lars H. Vedøy, Kari Totland og Kristian Cook er enige om at de gjør studietiden sin bedre ved å engasjere seg i Mastøk.
Her er Mastøk-gjengen samlet under helgens Oslo-tur til Børsen.
OSLO BØRS: Her er Mastøk-gjengen samlet under helgens Oslo-tur.

FØLG UIS I SOSIALE MEDIER