Forsker Grand Prix - kandidatjakten er i gang


Er du doktorgradsstipendiat og vil lære deg gode formidlingsgrep, og samtidig være med i en spennende konkurranse i forskningsformidling? Da er deltakelse i Forsker Grand Prix noe for deg.

Årets Forsker Grand Prix arrangeres på Folken torsdag 17. september og vi som jobber med Forskingsdagene ved UiS er godt i gang med å rekruttere kandidater til å delta i den lokale finalen i Stavanger. Doktorgradskandidater som har kommet et stykke på vei, har en unik mulighet til å bli med på en formidlingsfest uten like.  

Forsker Grand Prix er en formidlingskonkurranse for ph.d.-kandidater. På fire minutter skal 10 kandidater formidle sin forskning til et fullsatt Folken og til et dommerpanel. Dommerne gir tilbakemelding på presentasjonene, og publikum stemmer på sin favoritt med mentometerknapper. Dommerne representerer hver sine fag – en dommer fra scenekunsten, en fra akademia og en fra pressen.

De fire beste i innledende runde, går til en finale. Her har stipendiatene seks nye minutter på seg til å trollbinde både publikum og dommere med forskningen sin. Og de to beste fra finalen i Stavanger, går videre til nasjonal finale i Trondheim, hvor de konkurrerer mot kolleger fra hele landet.

Lærer presentasjonsteknikk
Alle som er med får hjelp til å spisse budskapet sitt, til å lage gode presentasjoner, til å bli bedre i stemmebruk og til å stå på en scene. Deltakerne får også verdifull kompetanse i å presentere forskningen din til et bredt publikum.

Tidligere deltakere har sagt om Forsker Grand Prix:

«Ei veldig lærarrik reise, veldig kjekt, og eg vart tryggare på dette med å presentere utan manus.»

«Deltakelsen har gjort meg til en mye bedre formidler!»

«Jeg er blitt mer bevisst på at tilhørerne skal forstå budskapet mitt, at det skal være kjekt å høre på og at jeg skal gi en innlevelse som gjør meg troverdig.»

Hvorfor bli med? Kort YouTube-video som gir deg gode grunner til å gripe denne muligheten. 

Nasjonal finale
Det arrangeres lokale Forsker grand prix-finaler i Trondheim, Oslo, Bergen og Kristiansand, i tillegg til i Stavanger. De to beste fra hvert sted går videre til den nasjonale finalen 26. september, den arrangeres av Forskningsrådet.

Vi har kun ti plasser til den lokale finalen. Kandidater fra andre institusjoner i Stavanger samt de som tar en doktorgrad mens de arbeider i en bedrift, kan også søke om å få delta.  

Ta kontakt med Karen Anne Okstad i Strategi- og kommunikasjonsavdelingen dersom du ønsker å delta eller har spørsmål: Tlf: 51 83 30 32 / 90 559 778, epost: karen.a.okstad@uis.no

 


Sist oppdatert av Ragnhild Nordahl Næss (24.04.2015)

Skriv ut artikkel print symbol