Vil gi UiS ansvar for stort nasjonalt skoleprosjekt om inkludering

Fra 2016 til 2023 skal alle skoler i Norge få tre semester med kompetanseutvikling i skolekultur, krenkelser og mobbing. Det er Djupedalsutvalget som foreslår dette i NOU 2015:2 «Å høre til — Virkemidler for et trygt psykososialt skolemiljø».

Læringsmiljøsenteret ved UiS foreslås som faglig ansvarlig for prosjektet.

– Alle må kunne se, forstå og reagere når barn utsettes for krenkelser, sa utvalgets leder, tidligere kunnskapsminister Øystein Djupedal, ved framleggelsen av utredningen.

Djupedalsutvalget ble oppnevnt i august 2013 for å vurdere de samlede virkemidlene for å skape et godt psykososialt skolemiljø, motvirke og håndtere mobbing og andre uønskede hendelser i skolen.

Les også Øystein Djupedals kronikk i Aftenposten i forbindelse med framleggelsen av utredningen.

Sist oppdatert av Elin Nyberg (19.03.2015)

Portrett av Øystein Djupedal
Tidligere kunnskapsminister Øystein Djupedal har ledet arbeidet med utredningen. (Arkivfoto)

Nyttige lenker finner du på intranettet på denne sida