Journalist? Jeg?

IMKS lanserer en app som tester dine journalistiske ferdigheter. – De siste årene har stadig flere studenter falt fra i løpet av det første studieåret på journaliststudiet. Flere av dem begrunner frafallet med at studiet ikke var noe for dem, eller at journalistyrket var noe annet enn de trodde. Vi var nødt til å gjøre noe, sier Else-Beth Roalsø.

Else-Beth Roalsø foreslo derfor å lage en app dere potensielle journaliststudenter får prøvd seg på å løse journalistiske oppgaver, samtidig som de får innblikk i hvordan journalister jobber og hvilke kunnskaper en journalist bør ha. På den måten håper hun at ungdommene som tester seg får svar på hvorvidt de egner seg som journalister.

Appen inneholder interaktive caser, basert på virkelighetsnære saker, og en quiz i samfunnskunnskap.

- Quizen er kanskje i tørreste laget, men studenter som vil inn i media bør være nysgjerrige, kunnskapsrike og løsningsorienterte, sier Espen Reiss Mathiesen ved IMKS.- Tanken er at de skal få en smakebit på utfordringene via appen og i tillegg litt ekstra motivasjon til å følge og forstå nyhetsbildet.

Journalist? Jeg?- appen er utviklet av NETTOP i samarbeid med journalistlærerne Else-Beth Roalsø og Espen Reiss Mathiesen og er tilgjengelig her:

Last ned på App Store

Last ned på Google Play

Har du ikke iOS eller Android? Last ned for desktop (Windows/Mac)

Sist oppdatert av Helene Gram (12.03.2015)