Forum for forskning 21. april: The publishing game


Det å finne tid til å skrive i en travel hverdag ser ut til å være en utfordring for de fleste som har forskningstid i stillingen sin. To aktive forskere deler sine erfaringer med å lykkes med skriving og publisering.

Forskning er en sentral del av virksomheten ved Universitetet i Stavanger, og Forum for forskning vil denne dagen ha fokus på noen aspekter ved skriveprosessen. Det å finne tid til å skrive i en travel hverdag ser ut til å være en utfordring for de fleste som har forskningstid i stillingen sin, og mange ønsker å få mer sammenhengende tid til skriving. På forumet denne dagen vil en dele erfaringer om hvordan en kan sette av tid til å skrive – det handler altså om å «skape» og ikke «finne» tid – og hvordan en kan jobbe planmessig med skriving i en travel hverdag.

Videre vil det rettes fokus på artikkelstrukturen og publiseringsprosessen, hvilke tidsskrift en skal velge og hvordan en kan sette opp et oversiktlig svarbrev til reviewer. Her vil også erfaringer fra ulike deler av skrive- og publiseringsprosessen danne utgangspunkt for diskusjon. Professor Sindre M. Dyrstad og førsteamanuensis Reidar Mosvold er aktive forskere ved Institutt for grunnskolelærerutdanning, idrett og spesialpedagogikk og vil her dele av sine erfaringer som innspill til diskusjon.

Tid: Tirsdag 21. april, kl. 14.15-15.45

Sted: Ellen og Axel Lunds hus, rom H-317

Det blir servert kaffe og te. Velkommen til seminar!

For mer informasjon om Forum for forskning se her


Her finner du presentasjonen

Dette er referansene som det ble henvist til i presentasjonen:

Field, A. (2013). Discovering statistics using IBM SPSS statistics (and sex and drugs and rock 'n' roll) (4th ed.). SAGE: Los Angeles, US.

Roth, W. M. (2005). Doing qualitative research: Praxis of method (Vol. 3). Sense Publishers.

Silvia, P. J. (2008). How to write a lot: A practical guide to productive writing. American psychology Association: Washington DC, US.


Sist oppdatert av Marianne Gjerlaugsen (29.04.2015)

Skriv ut artikkel print symbol
Foto: Elisabeth Tønnessen/UiS
Foto Elisabeth Tønnessen/UiS
Nyttige lenker

Nyttige lenker finner du på intranettet på denne sida

Du kan også legge til dine egen snarveier på intranettet fra forsida - sjekk "Mine lenker" øverst til venstre på forsida til intra.uis.no