Tirsdagsforedrag: Skjelettene forteller historier om liv og død


Tirsdag 10. februar holder osteoarkeolog Sean D. Denham foredraget "Skjelettene forteller historier om liv og død" på Arkeologisk museum. Kom på dette spennende foredraget med en av landets beste arkeologer innenfor sitt felt.

I løpet av de siste årene har vi på Arkeologisk museum arbeidet mye med menneske- og dyrebein – både fra tidligere og nyere utgravinger. I dette foredraget presenteres resultater fra arbeidet med Vistegutten, beinmaterialet fra de siste årenes utgravinger i Sømmevågen, og det såkalte Birkebeiner-skjelettet fra Sverresborg, Trondheim.

Nytt tilbud!
Akademisk kvarter på tirsdagskvelder: Vi tar deg med på en rask guidet tur rundt i utstillingene klokka 18.00, før Tirsdagsforedraget starter. Så langt som mulig knyttes omvisingen til temaet for kveldens foredrag.

Gratis adgang til omvising og foredrag.

Åpent: tirsdag 11–20, onsdag – lørdag 11–15, søndag 11–16, mandag stengt. Kafé og gavebutikk.

 


Sist oppdatert av Ragnhild Nordahl Næss (13.02.2015)

Skriv ut artikkel print symbol
Bilde av Visteguttens skjelett, utstilt på Arkeologisk museum.
Det har vært gjort mye forskning på menneskebein på Arkeologisk museum, blant annet på Vistegutten. Kom på foredrag tirsdag 10. februar kl. 18.30
Nyttige lenker

Nyttige lenker finner du på intranettet på denne sida

Du kan også legge til dine egen snarveier på intranettet fra forsida - sjekk "Mine lenker" øverst til venstre på forsida til intra.uis.no