Språk er meir enn berre å setja namn på objekt

I denne korte filmen frå Ølensjøen FUS-barnehage får me sjå at språk er meir enn berre å setja nemningar på objekt. Det å tru at ein banan berre er ein banan er ei felle for språkarbeidet i barnehagen. Me skal ikkje berre bruka nemningar, men me skal fylla omgrepa med innhald.

Ein banan er ei krum form – tjukkare i den eine enden enn i den andre. Ein banan er ein fargeskala – frå grøn via ulike nyansar av gult – til brunt! Ein banan er lukt og smak. Og banan er bruk – banan i kake, banan i jogurt, banan med smelta sjololade på bål. Me skal bidra til å bygga både breidde og og djupne i begrepsapparatet – også saman med dei yngste barnehagebarna. Ein banan er altså ikkje berre ein banan – ein banan er skikkeleg mykje språk.

Sjå også disse filmane om språkarbeid i barnehagen:

Bøker gir inspirasjon

Repetert lesing er språkstimulerande

Les også:

Repetert lesing

Kultur for lesing

Sist oppdatert av Elisabeth Rongved (13.03.2017)

Nyttige lenker finner du på intranettet på denne sida

Du kan også legge til dine egen snarveier på intranettet fra forsida - sjekk "Mine lenker" øverst til venstre på forsida til intra.uis.no