Lørdagsjazz med Martin Nodeland Kvintett (M.N.K) på Arkivet


M.N.K skal spille på Jazzarkivet lørdag 22. november klokken 14.15. Vel møtt til en ung, moderne og harmonisk jazzlørdag!

På lørdag er det en ganske så fersk kvintett som skal spille i Arkivet, bestående av Trond Martin Tanke(trommer), Mathias Hagen(Sax), og Martin Nodeland(Gitar). Alle tar en treårig Bachelor i Jazz på UIS. Også blir det Anders Gleditsch(piano) og Morten Stai(bass)

Musikken kvintetten spiller er først og fremst basert på Martin Nodeland sine egne låter og er veldig inspirert av moderne New York musikk. Folk som Will Vinson, Lage Lund, Gilad Heckselman osv. En kjenner kanskje deler av besetningen fra Sonder som også har spilt i JazzArkivet, men inkludering av pianoet skaper et større lydbilde, enn det som oppleves hos Sonder. Musikken baserer seg også veldig mye på den rike harmoniske grunnregelen som er både interessant og pirrende for de mer erfarne lytterne men som også gir pen akkordprogresjon (kadens) som er godt for alle ører. Kvartetten spiller både medium rytmiske låter, svært raske og intense saker a la modernisert bebop, men også ballader og veldig ”broken” nedpå låter.
(hentet fra Jazzarkivets facebook)


Sist oppdatert av Jannicke Fjermestad (19.11.2014)

Skriv ut artikkel print symbol
Martin Nodeland
Martin Nodeland
Nyttige lenker

Nyttige lenker finner du på intranettet på denne sida

Du kan også legge til dine egen snarveier på intranettet fra forsida - sjekk "Mine lenker" øverst til venstre på forsida til intra.uis.no