Reduce Risk beste studentbedrift

Beste studentbedrift. Vinner av innovasjonsprisen, og 2. plass i kategorien Beste forretningsplan. Studentbedriften Reduce Risk, Høgskolen Stord Haugesund, ble den store vinneren under den regionale finalen i NM for studentbedrifter på UiS.

- Dette var kjempekjekt, sier Glenn Lonebu på vegne av kvintetten Cato Melkevik, Marit Thorland, Judith Beate Bårdsen og Hildegunn Vestbøstad.

- Vi er litt overrasket selv om vi visste at vi hadde gjort en god jobb. Ideen vår er to år gammel, og vi skal utvikle den videre, sier Glenn Lonebu som sammen med kollegene kunne ta i mot en sjekk på kr 5.000,- for vinnerprosjektet.

Reduce Risk har som forretningside å gjøre HMS-hverdagen enklere. Bedriften tilbyr internkontroll og rapporteringssystemer som er spesielt utviklet for bilbransjen. Reduce Risk har utviklet et it-basert system som gjør alle nødvendige dokumenter og rapporteringer lett tilgjengelig.

Til NM

Nå går Reduce Risk videre til NM for studentbedrifter som arrangeres i Oslo 3. og 4. april.

Til den finalen går også Gode Greie!, Universitetet i Stavanger, som vant designprisen på kr 5.000,-.

Goe greie driver med salg og utleie av økologiske varer, blant annet popkorn, sukkerspinn og safteriprodukter.

- Dette er kjempespennende, sier Olav Larsen som vant prisen sammen med Nils-Henrik Stokke og Kristian Larsson Nicholls.

– Nå satser vi på å vinne designprisen under NM-finalen.

Det var syv studentbedrifter fra UiS og tre fra Høgskolen Stord/Haugesund som var med i den lokale finalen i Arne Rettedals hus.

Prisvinnerne

Her er alle prisvinnerne i de andre kategoriene:

Beste forretningsplan: Fun4You, UiS.

Innovasjonsprisen: Reduce Risk, HSH

Designprisen: Goe Greie!, UiS.

Beste HR-bedrift: Byggavfall, HSH

Følgende bedrifter deltok:
Ate Consulting SB, UiS
Byggavfall SB, HSH
Erapoil SB,UiS
Fun 4 You SB, UiS
ReduceRisk SB, HSH
Kokk & Servitør SB, UiS
Markedsrespons SB, UiS
MultiQuote Norway SB, UiS
Goe Greie! SB, UiS
SB Eye Design, HSH

I en hektisk fem timersperiode i formiddag skulle bedriftene overbevise besøkende og i særdeleshet juryen om sine kvaliteter. Det stilte krav både til verbalitet og bruk av egnet markedsføringsmateriell på de respektive standene.

Resten var opp til juryen og publikum. I år var det egne juryer for de kategoriene som det ble delt ut priser i.

- Nivået har vært høyt, oppsummerer daglig leder Kjell Terje Ingebretsen i Ungt Entreprenørskap Rogaland som var ansvarlig for arrangementet. - Det er gode kandidater fra vår region som går videre til finalen i Oslo.

Sist oppdatert av Egil Rugland (27.02.2008)

Glade vinnere i Reduce Risk. Fra venstre: Cato Melkevik, Marit Thorland, Judith Beate Bårdsen, Hildegunn Vestbøstrand, Glenn Lonebu.

Goe greie. Fra venstre Nils-Henrik Stokke, Kristian Larsson Nicholls, Olav Larsen.

FØLG UIS I SOSIALE MEDIER