UiS vert for nasjonale PhD-dager (NATED)


For sjette år på rad arrangeres nasjonale PhD-dager som inngår i forskerskolen NATED (National graduate school in educational research). I år er det Universitetet i Stavanger som står som vertskap.

Nesten 100 deltagere, som representerer alle universitetene i Norge og en høgskole, er samlet for å diskutere utdanningsvitenskap som forskningsfelt.

Fokus er på PhD-kandidater som presenterer sin forskning og får feedback fra medstudenter og seniorforskere. I tillegg deltar to vitenskapelige superstjerner fra USA, innen to ulike forskningsfelt, Patricia Alexander og Sheila Slaughter.


Forskerskolen NATED er finansiert av Norges forskningsråd fra 2009 til 2016. Siktemålet er å styrke kvaliteten på norsk utdanningsvitenskaplig forskning og internasjonale orientering. De nasjonale PhD-dagene er et viktig virkemiddel for å lykkes med disse ambisjonene.


Sist oppdatert av Karoline Reilstad (14.10.2014)

Skriv ut artikkel print symbol
Bilde av Patricia Alexander.
Professor Patricia Alexander fra University of Maryland hadde innlegg på første dag av NATED.
Oversiktsbilde av deltagerne på konferansen.
Representerer fra universitetene i Norge, samt en høgskole, er samlet for å diskutere utdanningsvitenskap som forskningsfelt.
Nyttige lenker

Nyttige lenker finner du på intranettet på denne sida

Du kan også legge til dine egen snarveier på intranettet fra forsida - sjekk "Mine lenker" øverst til venstre på forsida til intra.uis.no