Ingeniørfagene populære på utdanningsmesse

Også i år er det stor interesse for UiS’ ingeniørfag på utdanningsmessen i Stavanger, som arrangeres fra 30. januar til 1. februar.

Utdanningsdager 2008 i idrettshallen i Stavanger samler i løpet av tre dager over 15 000 nysgjerrige ungdommer fra hele Rogaland. På messen får de informasjon og gode råd om det meste innen utdanning og yrkesvalg.

Studieveileder Ragnhild Scheen ved UiS forteller om jevn pågang av interesserte.

- Overraskende mange er oppriktig interesserte i studietilbudet vårt, og de innleder gjerne lange samtaler med oss som står på stand, forteller hun.

Større språkfag-interesse
Scheen opplyser at det også i år er stor interesse for ingeniørfag og læreutdanning.

- Men i år er det større interesse for språkfag enn tidligere. Det er vi glade for, sier hun.

Scheen roser studentambassadørene fra UiS. Ambassadørene er representert på samtlige utdanningsmesser der UiS stiller med stand.

Ambassadører
- Vi har flinke studenter på standene, som forteller om eget fagområde. De som er innom opplever det som positivt å få snakke med studenter på et studium som de selv er interessert i, sier Scheen.

En av årets studentambassadører er Magnus Vegem Dahle.

- Det er stor interesse for ingeniørfagene, men mange har også spørsmål om også helse- og sosialfag, økonomifag og samfunnsfag. Ellers får vi spørsmål om det meste. Vi svarer på det vi vet og viser til UiS.no når det gjelder de mest avanserte spørsmålene, sier han, og legger til at han er imponert over hvor framtidsrettede mange unge er.

De som stikker innom standen kan også teste kunnskapene sine ved å prøve universitetets QUIS - et interaktivt spill og opplevelsesrom som gir spilleren både underholdning og informasjon.

Utdanningsdager 2008 har følgende åpningstider:
Onsdag 30. januar: 0900-1500, 1730-2030
Torsdag 31. januar: 0900-1500
Fredag 1. februar: 0900-1400

Sist oppdatert av (30.01.2008)