Er hjernen din klar for kamp?


NRK søker deltakere til verdens første vitenreality, der man vil bli testet på logikk, hukommelse, motorikk og sosiale ferdigheter. Har du den komplette hjernen? Meld deg på!

NRK søker gode hoder til sin nye programserie «Hjernekamp». Som deltaker blir du, i konkurranse med andre, testet på logikk, hukommelse, motorikk og sosiale ferdigheter, og det blir sjekket om du har sansene i orden. Alt til NRK har funnet den komplette hjerne.

Første vitenreality
Programmet blir, så vidt man vet, verdens første vitenreality. Spennende hjernekamp blandes med fantastiske fakta om menneskets store unike fortrinn – hjernen. TV-serien blir spilt inn på Trøndelagskystens perle, Stokkøya, i løpet av to hektiske uker i september/oktober, så du må regne med å ta to uker fri fra jobben.

I hjernekamp-testen får du sju oppgavesett som du skal løse. Når du har løst de, vil du få en poengsum kalkulert ut fra hvordan du har greid oppgavene. Du kan sende inn resultatet ditt dersom du ønsker å delta i programmet. Resultatet kan være med i vurderingen av din søknad.

Smartere enn sjimpanse?
Oppgavene vil variere, men en av dem dreier seg om å finne ut om du er smartere enn en sjimpanse. Sjimpanser kan nemlig være mer intelligente enn mennesker. De kan i det minste ha bedre korttidshukommelse enn oss. Japanske forskere har funnet ut at sjimpanser presterer bedre enn mennesker i en minnekonkurranse. Denne konkurransen har NRK gjort til del én av Hjernekamp-testen.

Andre oppgaver vil gå ut på å spille bildelotto, å huske navn, telle trekanter og så videre. Er du smart nok for «Hjernekamp»? Test deg selv her.

Mener du å kunne hevde deg i en real hjernekamp mot andre skarpe hjerner og er over 18 år, finn fram et bilde av deg selv og fyll ut søknadskjemaet som ligger på denne siden. Søknadsfristen er 6. mai.


Sist oppdatert av Maria Gilje Strand (28.04.2014)

Skriv ut artikkel print symbol
Solveig Hareide er programleder for NRKs nye programserie "Hjernevask".
Solveig Hareide er programleder for NRKs nye programserie "Hjernevask". Foto: Erlend Lånke Solbu/NRK
Nyttige lenker

Nyttige lenker finner du på intranettet på denne sida

Du kan også legge til dine egen snarveier på intranettet fra forsida - sjekk "Mine lenker" øverst til venstre på forsida til intra.uis.no