Konferanse om religionens rolle


Den 7. og 8. februar arrangerast konferansen ”Kulturanalytiske blikk på religion” ved Universitetet i Stavanger. Spørsmål om religionens rolle i samfunnet vil bli drøfta i eit kulturanalystisk perspektiv.

Det er REFO, religionspedagogisk forskingsgruppe ved Institutt for kultur og språk ved UiS som har gleda av å presentere eit knippe forskarar som er blant dei fremste på sine felt (religionsvitskap, religionspedagogikk og sosiologi).

På konferansen får deltakarane fordjupe seg i emne som "Hva er religion?" - ved Ingvild Sælid Gilhus, Universitetet i Bergen, "Individualism och konformism i New Age-religiositeten" - ved Olav Hammer, Syddansk Universitet, "The Architecture of Contemporary Religious Transmission" - ved Anders Vassenden, Universitetet i Bergen, "'Religion'/'Kultur' som identitetspolitik og social økonomi i skolen" - ved Mette Buchardt, Universitetet i København, "Engler og religion i media" - ved Siv-Ellen Kraft, Universitetet i Tromsø og "Alternativ terapi - kropp, sjel og ånd i seinmoderne kultur" - ved Anne Kalvig, Universitetet i Stavanger.

Konferansen blir helt i Hagbard Lines hus på universitetsområdet og det er gratis å delta. Påmeldingsfrist er 25.januar.

Påmeldingsskjema
Konferanseprogram


Sist oppdatert av Silje Stangeland (24.01.2008)

Skriv ut artikkel print symbol
Kirkerom
Nyttige lenker

Nyttige lenker finner du på intranettet på denne sida

Du kan også legge til dine egen snarveier på intranettet fra forsida - sjekk "Mine lenker" øverst til venstre på forsida til intra.uis.no