Konferanse om religionens rolle

Den 7. og 8. februar arrangerast konferansen ”Kulturanalytiske blikk på religion” ved Universitetet i Stavanger. Spørsmål om religionens rolle i samfunnet vil bli drøfta i eit kulturanalystisk perspektiv.

Det er REFO, religionspedagogisk forskingsgruppe ved Institutt for kultur og språk ved UiS som har gleda av å presentere eit knippe forskarar som er blant dei fremste på sine felt (religionsvitskap, religionspedagogikk og sosiologi).

På konferansen får deltakarane fordjupe seg i emne som "Hva er religion?" - ved Ingvild Sælid Gilhus, Universitetet i Bergen, "Individualism och konformism i New Age-religiositeten" - ved Olav Hammer, Syddansk Universitet, "The Architecture of Contemporary Religious Transmission" - ved Anders Vassenden, Universitetet i Bergen, "'Religion'/'Kultur' som identitetspolitik og social økonomi i skolen" - ved Mette Buchardt, Universitetet i København, "Engler og religion i media" - ved Siv-Ellen Kraft, Universitetet i Tromsø og "Alternativ terapi - kropp, sjel og ånd i seinmoderne kultur" - ved Anne Kalvig, Universitetet i Stavanger.

Konferansen blir helt i Hagbard Lines hus på universitetsområdet og det er gratis å delta. Påmeldingsfrist er 25.januar.

Påmeldingsskjema
Konferanseprogram

Sist oppdatert av Silje Stangeland (24.01.2008)