Seminar - Is the Feminization of Migration Cause for Alarm?

Nettverk for kjønnsforskning ved UiS inviterer fredag 28. mars til seminar som tar opp kjønnsperspektiv på migrasjon og presenterer kjønnsaspekt både i forhold til moderne og historisk migrasjon.

Innleder: Donna Gabaccia, University of Minnesota

Kommentator: Mirjam Hladnik, Research Centre of the Slovenian Academy of Sciences and Arts

Tid: Fredag 28.mars, kl 13.00-15.00

Sted: Kjølv Egelands Hus, rom C-334

Donna R. Gabaccia vil omtale sin tekst Is the Feminization of Migration Cause for Alarm? Mirjam H. Hladnik kommenterer deretter nærmere sammenhengene mellom migrasjon og kjønn foruten å peke på innsikter fra samspillet mellom migrasjons- og kjønnsforskning.

Innlederne vil også presentere sine respektive forskningsinstitusjoner i USA og Slovenia.

Om forskerne
Både Donna R. Gabaccia og Mirjam Hladnik er våren 2014 gjesteforskere/-lærere ved UiS, migrasjonsmasteren EMMIR på HUM

Donna R. Gabaccia, University of Minnesota.
Mirjam Hladnik, Research Centre of the Slovenian Academy of Sciences and Art.

Bok: Going Places: Slovenian Women's Stories on Migration

Sist oppdatert av Marianne Gjerlaugsen (26.03.2014)

Nyttige lenker finner du på intranettet på denne sida

Du kan også legge til dine egen snarveier på intranettet fra forsida - sjekk "Mine lenker" øverst til venstre på forsida til intra.uis.no